Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Η αποτυχία είναι ένα βήμα πριν την επιτυχία.
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων είναι το δίλημμα.
Δίλημμα για το εάν αυτό που κάνω είναι λάθος ή είναι σωστό. Καθημερινές εσωτερικές συγκρούσεις για τις επιλογές μας.
Το ζητούμενο είναι το κατά πόσον η επιλογή μας είναι "σωστή". Σωστή για εμάς, λάθος για τους άλλους ή λάθος για εμάς και σωστή για τους άλλους .
Η απάντηση σε όλα αυτά τα καθημερινά διλήμματα είναι η εσωτερική μας
ηρεμία. Δηλαδή η όποια επιλογή μας πρέπει να προσφέρει εσωτερική γαλήνη και αρμονία . Δηλαδή η σύγχυση μας ο πανικός μας ή ανασφάλεια μας που μπορεί να μας προκαλέσει η κριτική μας ανάλυση επιδεινώνουν αντί να ξεδιαλύνουν μια επιλογή .
Τα αποτελέσματα των επιλογών μας άλλες φορές εμφανίζονται σε βάθος χρόνου ,άλλες άμεσα το γεγονός όμως είναι ότι ο χρόνος τρέχει και εκείνο που μένει είναι η εμπειρία .
Είτε είναι απογοητευτική, είτε συγκυριακά ευχάριστη εκείνο που στιγματίζει και μένει είναι το αποτέλεσμα σε μια χρονική στιγμή .
Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα μιας επιλογής, ακόμα και όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό την δεδομένη χρονική στιγμή ανάλυσης η βιωματική εμπειρία είναι ένα θετικό βήμα προσέγγισης του εγώ και της αύξησης αυτογνωσίας για τα "μέσα" μας.
Αυτά που τα ομολογούμε μόνο στον εαυτό μας και είναι σαν μια μυστική συμφωνία με τον εαυτό μας στο όνομα της αξιοπρέπειας της υπερηφάνειας μας , ή του εγωισμού μας.
Οι άνθρωποι που γύρω μας υπάρχουν η υπήρχαν και τους "θαυμάζουμε" η τους "θαυμάσαμε" υπήρξαν υπάρχουν και θα υπάρχουν σαν μια εμπειρία Ζωής .
Ακόμα και όταν όλα γκρεμίζονται λόγω συγκυρίας, κακής συνεννόησης,  διαφορετικής προσέγγισης κ.α. τα φυσικά πρόσωπα υπάρχουν ή υπήρξαν στο διάβα της Ζωής μας.
  Εκείνο που μένει πίσω από την σκόνη ,είναι να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω μας, τα πιστεύω μας ,να τα εκφράσουμε, να μην διστάσουμε να παραδεχθούμε τα λάθη μας, και να προσπαθήσουμε να βρούμε τις ισορροπίες εκείνες τις λεπτές που προκαλούν χαμόγελο εμπιστοσύνη, και θαυμασμό για τα άτομα που "γκρέμισαν" τα όνειρα μας τις φιλοδοξίες μας ή εντέλει για διαφόρους λόγους αποστασιοποιήθηκαν.
Οι ειλικρινείς διάλογοι είναι το μυστικό αποκατάστασης και επανάκτησης εμπιστοσύνης και θαυμασμού μεταξύ των ανθρώπων.  Μικρά βήματα, ένα κάθε φορά που δείχνουν την εσωτερική μας δύναμη χαρακτήρα ακόμα και εάν "τρώμε  πόρτα" φανερώνουν την καλή μας διάθεση και την δεξιότητα της ευελιξίας μας .
Σε κάθε περίπτωση η οριοθέτηση των θέλω και των μπορώ, πρακτικά εκφράζεται με τις μικρές αυτές πράξεις, που δείχνουν τις δεξιότητες τις πνευματικές των φυσικών προσώπων και καταλήγουν στο τελικά είσαι αυτό που κάνεις. 

Ας μην μένουμε στο τι κάθε φορά έγινε, ας κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και δύναμη ψυχής το χαμογελαστό αύριο.
Άλλωστε τις περισσότερες  φορές δεν αποφασίζουμε εμείς για το αύριο.
Εμείς απλά προσπαθούμε για το καλύτερο, με βάση τα εφόδια γνώσης, την κριτική μας ανάλυση και τον βαθμό ταχύτητας σκέψης πολλές φορές εμπειρικά.

 Η αποτυχία είναι ένα βήμα πριν την επιτυχία για αυτό μην εγκαταλείπετε τις προσπάθειες σας .

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος ειναι entrepreneur Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 


www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: