Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΒΑΛΤΩΔΗΣ ΓΛΙΤΣΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Όσο και να προσπαθείς να την αποφύγεις ,είναι εκεί που στηρίζεσαι ,εκει που πατάς και πρέπει να την υπομείνεις..Η γλίτσα σε ένα βαλτώδες αμουδερό έδαφος είναι κάτι που δεν μπορείς να ξεχάσεις,με αυτή την αηδιαστική γλειώδη αίσθηση που αφήνει στα πέλματα σου και φτάνει μέχρι τα χείλη σου.Ακριβώς σαν κάτι πανοποιότυπο με την νεοδεξιά του Συριζα που προκαλεί αηδία και έμμετο ,με τις καθημερινές δηλώσεις και παρεμβάσεις των στελεχών του.

Αγκιστρωμένοι στο άρμα της κυβερνητικής εξουσίας ,δίνουν καθημερινά κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, ρεσιτάλ αμετροέποιας και αγνωσίας για την υφή της ρεαλιστικής σημερινής κοινωνίας .

Άνθρωποι ανεπάγγελτοι και βαθειά νεποτισμένοι με ιδεοληψίες ζουν σε ΄'ενα φαντασιακό κόσμο" όπου έχει γίνει πραγματικότητα μόνο για αυτούς στην προσπάθεια τους να πείσουν τον ευατό τους .


Είναι για λύπηση πραγματικά για την πραγματική αριστερά να βλέπεις όλα τα νεοφιλελέυθερα μοντέλα κοινωνικής και οικονομικής ζωής ,να εφαρμόζονται απο οπορτουνιστές ,άεργους,και φιλαυτιστές τρολάροντας τον ίδιο τους τον ευατό, αυτοπροσδιοριζόμενοι βλεδυρά σαν "κουμουνιστές" ή "σοσιαλιστές".

Σε μια κοινωνία όπου τα πάντα έουν διαβρωθή από την άυλη χρηματοπιστωτική οικονομία με την Fitch και όλες τις Τραπεζικές επιχειρήσεις να υποστηρίζουν την νεοδεξιά του Συριζα ακραιφνώς.

Και βέβαια πως αλλοιώς θα "περάσουν" όλα τα μοντέλα της Gig οικονομίας χωρίς ασφαλιστικό για τους εργαζομένους ,χωρίς σύνταξη,χωρίς εργασιακά δικαιώματα εάν η νεοδεξιά του Σύριζα δεν τα εφαρμόσει;

Και βέβαια πως αλλοιώς θα "περάση" η διάλυση της συνοχής του κοινωνικού ιστού καταστρέφοντας την ιδιοσυστασία των Ελλήνων με στρέβλωση της ιστορίας ,αλλοίωση των κοινωνικών δομών με εισαγωγή "ξένων" ηθών και εθίμων ,διαλύνοντας την παιδέια και τις παραγωγικές δομές, εάν η νεοδεξιά του Συριζα δεν τα εφαρμόσει;

Η όλη κατάσταση σήμερα στην χώρα θυμίζει ακριβώς τα βήματα που κάνει ένα κολυμβητής σε μια βαλτώδη αμμώδη παραλία. Σιχαίνεσαι εκέι που πατάς ,προσπαθείς να το αποφύγεις κολυμπώντας ,αλλά λίγο τα θολά νερά ,λίγο η σήψη που κόλησε στην λάσπη ,σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα όπου ξαναπατάς εκεί που σιχαίνεσαι προσπαθώντας να βγης στην στεριά.
Μέχρι που να βγής δεν ξέρεις τι σε περιμένει, περιμένεις το χειρότερο και αυτή η αισθηση της γλίτσας και της αηδίας , περνάα στο στόμα σου στο μυαλό σου σαν κάτι που δεν θες να το ξαναζήσης.

Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.

Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: