Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Τα καυσόξυλα και η κοπριά παράγουν 20 φορές περισσότερη ενέργεια από τα αιολικά συν τα φωτοβoλταϊκά

Τα καυσόξυλα και η κοπριά παράγουν 20 φορές περισσότερη ενέργεια από τα αιολικά συν τα φωτοβoλταϊκά


https://www.nationaleconomicseditorial.com/2017/06/28/72-8-worlds-renewable-energy-made-burning-wood-dung-20x-wind-solar-energy/

https://www.dawn.com/news/1229163

Ή γιατί η βιομηχανία ΑΠΕ είναι βασικά Απάτη (Why The Renewable Energy Industry Is (Mostly) A Scam)

Οι ακτιβιστές πλασιέ αιολικών και φωτοβολταϊκών ισχυρίζονται εδώ και δεκαετίες ότι τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι το μέλλον. Μερικοί πιο θρασείς λένε ότι ο κόσμος μπορεί να ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ μέχρι και το 2030. Και τα ΜΜΕ (πχ η Ναυτεμπορική και ο Σκάει) προθύμως αναπαράγουν τέτοιες μπούρδες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ποσοστιαίες αυξήσεις εγκατεστημένων ΑΠΕ είναι μεγάλες. Αλλά, έχει σημασία? Κάνει ενεργειακή διαφορά? Όχι.

Οι ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών) είναι και θα παραμείνουν ασήμαντες για το προβλεπόμενο μέλλον. Παρά τα 30+ χρόνια επιδοτήσεων και 100άδες δισεκατομμύρια σε επενδύσεις αιολικών, τα αιολικά είναι κάτω από 1%(0,46% αναφέρει το άρθρο) της παγκόσμιας ενέργειας. Ούτε τίθεται θέμα περαιτέρω τεχνολογικής βελτίωσης στην απόδοση των αιολικών καθ' εαυτών, ούτε πιάσαμε καν το θέμα της κουτουρού διαλείπουσας λειτουργίας (και των προβλημάτων ευστάθειας που δημιουργεί στα δίκτυα).

Η καύση περιττωμάτων (σκατών) και ξύλου παράγει περισσότερη ενέργεια από το άθροισμα αιολικών και φωτοβολταϊκών. Η ίδια η ΙΕΑ αναφέρει συμβολή από αιολικά συν φωτοβολταϊκά περίπου 0,81% της συνολικής ενέργειας! Θέλετε να τα δείτε σαν ποσοστά (ονομαστικής) ηλεκτροδότησης? 3% για τα αιολικά, 2,5% φωτοβολταϊκά και ...παλιρροϊκά.

Θα ρωτήσετε: "Μα γιατί βάζουμε ΑΠΕ"? Η απάντηση είναι απλή: Οι ΑΠΕτζήδες βγάζουν εύκολα, εγγυημένα λεφτά, πληρωμένα από εμάς.

Θα σοβαρευτούμε με την Πράσινη Ενέργεια? Ή να το κάνουμε σαν την Ινδία? Εκεί, κακάκια αγελάδας με λίγα άχυρα πουλιούνται στο Amazon και στο ebay! Cow dung patties are selling like hot cakes. online retailers including Amazon and eBay are now reaching out to the country's ever-increasing urban population. Some retailers say they're offering discounts for large orders. Some customers are asking for gift wrapping. Συσκευάζονται και σαν δώρα! Και δεν χρειάζονται επιδοτήσεις

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: