Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Το έχουμε ζήσει όλοι αρκετά βράδια όταν ξυπνάμε ξαφνικά ιδρωμένοι τα βράδια, ύστερα από μια αποτυχία ή ένα γεγονός που μας στιγμάτισε στην ζωή μας. Άλλες φορές μετά από μια επαγγελματική αποτυχία ή ένα χωρισμό ή ένα βίαιο συμβάν ο εφιάλτης ξαναζωντανεύει στιγμιαία μέσα στον ύπνο μας .Είναι όμως στιγμιαίο .Ίσως ίσως και μόνο λίγα δευτερόλεπτα όπου συμπυκνωμένα αποτυπώνει τις αγωνίες μας,την στεναχώρια μας,


Σήμερα στην χώρα μας με 3,974,364 πολίτες με κόκκινες οφειλές & 1,623,306 πολίτες με μέτρα κατάσχεσης ο εφιάλτης εμφανίζεται σαν ο οικονομικός δήμιος των ανθρώπων ,κάθε βράδυ σε όλα πλέον τα σπίτια όσο ακόμα αυτά ανήκουν στον πολίτη. Η παρεούλα του Μαξίμου όμως δεν το ζή. Σε κατάσταση νιρβάνα χαχανίζοντας ,και τρολάροντας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τους ανθρώπους της χώρας.

Η προσπάθεια τους μέσω αφηγημάτων να διατηρήσουν τα θεσμοθετημένα προνόμια που απέκτησαν από την πολιτική εξαπάτηση  των ανθρώπων της χώρας εμφανέστατη.Τα Ευρωπαϊκά αφηγήματα ανάπτυξης επιστροφή στην κανονικότητα διαλύονται κυριολεκτικά από την ρεαλιστική καθημερινότητα μέσα από τις δεσμεύσεις λογαριασμών,κατασχέσεις,φτώχεια και τα αδιέξοδα λόγω ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας.    

Μπορεί το Πόρτο Ρίκο την δευτέρα να κηρύξε επίσημα πτώχευση με τους 3.411.307 κατοίκους και χρέος 74δις $ και 49δις $ υποχρεώσεις σε συντάξεις, και να μην συγκρίνεται με την πτώχευση στο Ντητρόιτ των 18δις$ το 2013 εάν συγκριθή όμως με το χρέος των 318,6 δημόσιου χρέους της Ελλάδας είναι πταίσματα.

Ο εφιάλτης στην Ελλάδα ριζώνει οριστικά σε κάθε σπίτι ,σε κάθε χώρο εργασίας υποθηκεύοντας μέσω άεργων πολιτικών οπορτουνιστών απατεώνων το μέλλον της χώρας στο διηνεκές.
Η κατάσταση Παιονίας και νεοφεουδαλισμού της χώρας με την ταυτόχρονη ενσωμάτωση εργασιακού δυναμικού χωρίς παιδεία και ίδιες πολιτισμικές αξίες αλλοιώνει την συνεκτική δομή της χώρας υποσκάπτοντας περαιτέρω το χωρίς εφιάλτες αύριο.

Το θεωρητικό μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης πέραν του ότι δεν υπάρχει σαν σχεδιασμός από τους άεργους της παρεούλας του Μαξίμου,ακόμα και όταν και εάν κάποτε υπάρξει ,θα δεσμεύεται από την σημερινή καπηλεία και την νομοθετημένη Ευρωπαϊκά σε Αγγλικό Δίκαιο υφαρπαγή των Α υλών της χώρας,των παραγωγικών δομών της,αλλά και τις εγκλωβισμένες επιχειρήσεις που ακόμα αντέχουν.

Ο εφιάλτης που "παράγεται" καθημερινά στον ύπνο μας δεν΄'είναι σαν τους εφιάλτες τους καθημερινούς που φέυγουν οριζόμενος σαν παραϋπνία και ονομάζομενο σαν Διαταραχή Εφιαλτών (πρώην Διαταραχή Ονειρικού Άγχους).

Ο εφιάλτης που παράγεται από την παρεούλα του Μαξίμου χωρίς αιδώ και ήθος, έχει έρθει για να μείνει για πάντα και να στοιχειώσει την χώρα κάτι σαν την ευγονική του Χίτλερ.

Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

    *Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσαίων επιχειρήσεων 
  www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: