Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Βραζιλία: Βαθαίνει η κρίση, αρνείται να παραιτηθεί ο Τέμερ

Βραζιλία: Βαθαίνει η κρίση, αρνείται να παραιτηθεί ο Τέμερ
Εκτός ελέγχου βαίνει η κατάσταση στη Βραζιλία, όπου ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ αρνείται να παραιτηθεί, παρότι το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την εμπλοκή του σε δωροδοκία από επιχειρηματία έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους να απαιτούν την παραίτησή του. Με εντολή του την Τετάρτη, στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ενώ συγκρούσεις συνεχίζουν να ξεσπούν στους δρόμους της πόλης.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων και καλώντας τον πρόεδρο της χώρας να παραιτηθεί, με τον ίδιο να έχει διαμηνύσει πως δεν παραιτείται, και πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, στην πρωτεύουσα της χώρας συμμετείχαν τουλάχιστον 35.000 πολίτες.
Οι μάχες των διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας περιγράφονται ως «σώμα με σώμα», ενώ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οργισμένο πλήθος φέρεται να έβαλε φωτιά στο υπουργείο Γεωργίας, γεγονός που έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να διατάξει την ανάπτυξη στρατιωτών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια για την προστασία δημόσιων κτιρίων, καθώς συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το πρωί εναντίον του προέδρου Μισέλ

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: