Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ IMF KAI ESM

Αrt3144 Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Η στοχευμένη παραπληροφόρηση χάριν λόγου ,και εντυπώσεων περί παραμονής ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης είναι ψευδής.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι εταίρος στο ESM και συμμετέχει στα δάνεια τα εκχωρηθέντα της Ελλάδας σύμφωνα με τα αρχεία https://www.esm.europa.eu/assistance/greece#bringing_greece_back_to_growth.

Κατ επέκταση το ερώτημα παραμονής ή όχι του ΔΝΤ χαρακτηρίζεται ως ψευδές και λανθάνον.

Άλλωστε ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα πλήρους συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και με χρηματοδότηση έστειλε ο ESM,στις 31 Ιανουαρίου 2017 πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα με δήλωση του επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ, βάσει της οποίας άφησε να εννοηθεί ότι για την εκταμίευση δόσεων στην Ελλάδα αρκεί μια συμμετοχή του ΔΝΤ σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών. Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι δηλώσεις Σόιμπλε.

Η όποια γκρίνια είναι η περί βιωσιμότητας του χρέους ,το οποίο με άπειρες δηλώσεις τους αξιωματούχοι του ΔΝΤ το προσδιορίζουν με βάσει το ΑΕΠ της χώρας στο ύψος του 15% αναλογικά.
Έτσι οι όποιες αποφάσεις του ΔΝΤ έχουν να περιμένουν τα επίσημα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ δια του Πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Αθανάσιου Κων. Θανόπουλου.
Oι πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις κατά του Κου Γεωργίου γνωστές για τα "μαγειρέματα" του 2009,κατ επέκταση είναι εύκολα αντιληπτό το τι γίνεται στην ΕΛΣΤΑΤ όπου το προσωπικό το Ελληνικό δεν έχει"πρόσβαση" σε κρίσιμα μεγέθη.

Η εν πολλοίς αναμενόμενη  ΔΥΕ,( Διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος) θα δώσει το στίγμα εντός του Απριλίου.

Η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος προβλέπεται από το άρθρο 104 συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Αυτό το άρθρο υποχρεώνει τα κράτη μέλη να αποφεύγουν τα υπερβολικά ελλείμματα στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών.

Η Επιτροπή αξιολογεί και το Συμβούλιο αποφασίζει εάν διαπιστώνεται υπερβολικό έλλειμμα ή όχι. Η Επιτροπή, που εκπονεί σχετική έκθεση, πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες (συγκυριακές συνθήκες, μεταρρυθμίσεις κ.λπ.) για την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος.Η τιμή αναφοράς για την ύπαρξη δημόσιου ελλείμματος ανέρχεται σε 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕγχΠ). Κανονισμός του Συμβουλίου του 1997 διευκρινίζει και επιταχύνει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Πρακτικά το πολιτικό πλέον παιχνίδι ελλειμμάτων σε μια υποτελή και χωρίς κυριαρχία χώρα δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στις χώρες με παραγωγική βάση και έλεγχο πρώτων υλών και αθροιστικό όφελος οικονομικό λόγω τόκων δανεισμού.
Στην χώρα μας ακόμα δεν έχει βρεθεί η πολιτική ομάδα που θα καταγγείλει όλα αυτή την οικονομική σκευωρία καταστροφής της χώρας σαν επονείδιστο και καταχρηστικό χρέος.

Μέχρι τότε θα ακούμε"παπαγαλάκια"να τιτιβίζουν για απίστευτα θέματα ενώ η χώρα με δεμένα χέρια οδηγείται σε ολική καταστροφή χειρότερη του 1922 που δείχνει την δίκη των 8 που έγιναν έξι. 
Συντάξεις ,προσωπική διαφορά και ΔΕΗ διαλύονται προσφέροντας χαμόγελο στην Γερμανοκρατούμενη ΕΚΤ.
Η "ανάπτυξη" είναι ήδη εδώ σε παχυλές καρέκλες και τα"μισθά" που έλεγε η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά τρέχουν!!


*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: