Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΛΛΑΔΑ

Αrt2945 Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Γιατί η Ελλάδα είναι φως.και το φως είναι ζωή είναι ενέργεια
Και η Ελλάδα είναι το φως της φιλοσοφίας ,της επιστήμης,της βαθειάς σκέψης ,της Δημοκρατίας αυτών όλων που συνθέτουν πολλαπλασιαστικά τον σημερινό πολιτισμό.
Ανεξάρτητα την ονοματολογία σαν Γρεκός ,Ρωμιός ή Έλληνας το γένος ιστορικά σε κάθε φάση της όποιων διασωθέντων τεκμηρίων και ιστορικών στοιχείων ο Έλληνας πάντα έδειχνε με τις πράξεις του,και τα έργα του το μέλλον του ανθρώπινου γένους.

Πολύ πρίν το σημερινό χρονολογικό  Ο μέχρι και τον σημερινό 21αιώνα συγγράμματα ,μνημεία,γεγονότα αναδεικνύουν την συναπτή συνέχεια της παρέμβασης του γένους των Ελλήνων στην ιστορική διαδρομή του ανθρώπου.


Από τους πρώιμους χρόνους της γραφής με την γραμμική τύπου Β  ,την παρέμβαση του χρυσού 5ου αιώνα, την μετάδοση του Ευαγγελίου στην Ελληνική γλώσσα , το Βυζάντιο , τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο με την σλαβική γλώσσα,τους προεπαναστατικούς χρόνους με τον Σκυλόσοφο μέχρι και την Εθνική παλιγγενεσία του 1821 όλα αναδεικνύουν Ελλάδα.

Όλα αναδεικνύουν ότι ο σημερινός λεγόμενος Διαφωτισμός γαλουχήθηκε και αναδείχθηκε πατώντας σε ιστορικά διασωθέντα κείμενα και τεκμήρια που μεταλαμπάδευαν την γνώση και την βαθειά επιστημονική αλλά και φιλοσοφική σκέψη των Ελλήνων.

Μπορεί στα μεσοδιαστήματα οι Έλληνες να έχουν περάσει από "βαρβαρικές"επιθέσεις όπως οι Πέρσες,οι Τούρκοι αλλά και με εσωτερικές εκκαθαρίσεις ΄'οπως η σφαγή των Μηλιών,όμως η ιστορική τους  διαδρομή δείχνει την έντονη απορρόφηση των βαρβαρικών στοιχείων της επιδιωκόμενης αλλοτρίωσης λόγω του ισχυρού γλωσσολογικού αλλά και πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

Η Ελλάδα σαν κοιτίδα πολιτισμού και πνευματικού φωτός πάντα πέρναγε πάντα την σκόπελο του αφανισμού και της αλλοτρίωσης σαν η πεφωτισμένη και αέναα αναγεννημένη κόρη της ζωής.

Μπορεί σήμερα Νεναίκοι να έχουν υπογράψει τον θάνατο του σύγχρονου Έλληνα, προωθώντας  τα greeglish αλλά και τον λεγόμενο Διαφωτισμό της Γαλλικής Επανάστασης ,σαν σημείο αναφοράς όμως η Ελλάδα σε πείσμα των πολλών ήταν,είναι και θα είναι απαστράπτουσα και λαμπερή δείχνοντας και πάλι δρόμους ανάτασης από την σημερινή κατάπτωση του ανθρώπου.

Η παρακμή σαν γεγονός είναι νομοτελειακή στην ιστορία του ανθρώπου.

Η Ελλάδα όμως σαν ιδέα και σαν Έθνος ,έστω και με την μορφή του Κράτους ήταν οργανωμένη αλλά και πνευματικά ανθίζουσα πολύ πριν την σύσταση των σύγχρονων νέων διαμορφούμενων Εθνών. Η ιδιοσυστασία της είναι πηγαία και αυθεντική.

Σήμερα υποκλινόμαστε με βαθεία κατάνυξη στον Γέρο του Μοριά και τους αγωνιστές του1821,και υποσχόμαστε ότι θέλουμε παραπάνω Ελλάδα,γιατί μόνο αυτή μας αξίζει!!
    
Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας.

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: