Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Καταιγισμός με ίδρυση "νέων" κομμάτων

Αrt3086 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Το γεγονός δεν εκπλήσσει ,αλλά ούτε και προκαλεί καμία εντύπωση ένδειξη της απαξίας της πολιτικής σκηνής ,αλλά και της ασυνέπειας μεταξύ λόγων και έργων των πολιτευομένων.
Και είναι απόλυτα λογικό όταν μέσω άρθρων τύπου άρθρο 86 αλλά και διαφόρων άλλων φιλικών ρυθμίσεων προστασίας  είναι στο απυρόβλητο.
Τι και εάν άλλα λέμε και άλλα κάνουμε,τι και εάν ψηφοθηρικά και μόνο διαρκώς εκφράζονται δια του τυποποιημένου και δόλιου "έχεις δίκιο αλλά δεν γίνεται αλλιώς" το στομάχι τους να γεμίζει και ας τους άλλους να "κουρεύονται"...
Οι καθημερινές πλεόν σκηνές φτώχειας σε ουρές για ένα καρβέλι ψωμί των πολιτών ,είναι σαν να μην υπάρχουν και αντιμετωπίζονται λεκτικά και μόνο με ευχολόγια ελέω ΤΙΝΑ.

Όπως και να έχει ,η εν πρώτοις ατομιστική προσέγγιση μέσω "νέων" κομμάτων με απαξιωμένα και φθαρμένα φυσικά πρόσωπα αποδεικνύει τον εγωκεντρισμό και την φιλαυτία των πολιτευομένων.
 «Τὸ δὲ φίλαυτον εἶναι ψέγεται δικαίως· οὐκ ἔστι δὲ τοῦτο τὸ φιλεῖν ἑαυτόν, ἀλλὰ τὸ μᾶλλον ἢ δεῖ φιλεῖν, καθάπερ καὶ τὸ φιλοχρήματον, ἐπεὶ φιλοῦσί γε πάντες ὡς εἰπεῖν ἕκαστον τῶν τοιούτων». Αριστοτέλης «Πολιτικά» 1263b, 5

Στην πράξη η επερχόμενη ρύθμιση του εκλογικού νόμου φαίνεται ότι θα φέρει πολυκερματισμό των πάλι ποτέ μεγάλων κομμάτων και αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ,στο ήδη ακυβέρνητο καράβι Ελλάς.
Η παντελής αδυναμία εξεύρεσης οράματος με ηγεσία που θα εμπνεύσει μέσω εκφρασμένων προγραμματικών στόχων "πνίγεται" στα αδιέξοδα των νάνων της πολιτικής, και των ψευδών πολιτικών υποσχέσεων αλλά και ολικής διαφθοράς και σήψης των "γηρασμένων" ηθικά αλλά και ρεαλιστικά υφισταμένων πολιτικών.

Δηλαδή οι ίδιοι που αναγνωρίζουν αλλά δεν ομολογούν τις αδυναμίες τους ,ενόσω "συμμετέχουν" στην διάλυση του κοινωνικού ιστού και την υφαρπαγή των όποιων τίτλων ιδιοκτησίας των Ελλήνων ρίχνουν την τελευτάια "ζαριά" και άμα "κάτσει".

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους μετά βεβαιότητας είναι οι μεταξύ τους  συνέργειες ,αλλά και η είσοδο τους με όποιο τίμημα στην επόμενη βουλή ,έτσι ώστε να έχουν τα "οφίσια" του τίτλους ,αλλά και  να μπορούν να συμμετάσχουν στις οικονομικές απολαβές κομματικές αλλά και Θεσμικές.

Θεμιτό μεν σαν Δημοκρατία ,αλλά όσο οι ποινικές και οικονομικές ευθύνες για την λήψη αποφάσεων λανθασμένων λόγω ανικανότητας,αλλά και διαφθοράς δεν υπάρχουν θα εξακολουθούμε ζούμε τα "λεφτά υπάρχουν",τα"μαζί τα φάγαμε","Ζαπέιων",τα προγράμματα "Θεσσαλονίκης" και άλλα φαιδρά νάνων πολιτικών.

Εντέλει όσο "επιτρέπεται" χωρίς τιμωρία η αναντιστοιχία λόγων και έργων ,και χωρίς επιχειρησιακό πλάνο με κοινωνικό πρόσημο αλλά και οικονομικά βιώσιμο ,οι πολιτικοί μας δεν θα αλλάξουν.

Εάν σήμερα έκαναν βιογραφικό για να αναλάβουν μια εταιρεία ,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γέλαγαν οι "επενδυτές" με τις εμφανείς ρεαλιστικές αδυναμίες ,και του πηχυαίους "διδακτορικούς" τίτλους .
          
Ο Άγγελος Βλάχος (ποιητής, διπλωμάτης και πολιτικός) πριν από περίπου εκατό χρόνια έγραψε ένα ποίημα με τίτλο «Η γη της Ελλάδος» και η προφανής προσπάθειά του ήταν τότε να ωραιοποιήσει τη χώρα μας. Η πρώτη στροφή του ποιήματος έχει ως εξής:«Ξεύρεις την γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα και κοκκινίζει η σταφυλή και θάλλει η ελαία;Ω! δεν την αγνοεί κανείς, είναι η γη η Ελληνίς...»
Στην πορεία της Ελλάδας με την σημερινή κατάσταση,έχει συνειδησιακά εκφραστή στον λαό σαν την θλίψη των Ελλήνων για το θλιβερό και μίζερο επίπεδο των πολιτικών μας.
Και μη χειρότερα.
      
*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: