Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Γερμανίας

Αrt2617 Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Το νόμισμα ομόκεντρων κύκλων με διαφορετικές ταχύτητες ,η ψηφιακή σύγκλυση ,ο Ευρωπαϊκός στρατός και η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. ήταν οι "προτάσεις" παροτρύνσεις της Γερμανικής ΕΚΤ προς την χώρα σε εσωτερικές διαβουλεύσεις.το καλοκαίρι του 2016. Από τότε έγιναν πολλά ,παρ όλα αυτά η στοχευμένη στρατηγική της "Γερμανικής" ΕΚΤ εξακολουθεί και είναι η ίδια.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Γερμανίας απέναντι των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. είναι η σταθερότητα των΄εργασιακών της σχέσεων και οι εξαγωγικές δραστηριότητες της λόγω βαριάς βιομηχανίας σαν συνέχεια της ένωσης της Α.Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου 1990,με συναίνεση των τότε εργατικών συνδικάτων.
Σημειωτέον ότι πέραν των οποιονδήποτε κατά κόρον και προπαγανδιστικά προβαλλομένων φωτογραφιών κατεστραμένων εργοστασίών πχ Δρέσδη.,ο παράπλευρος οικονομικός και βιομηχανικός ιστός της ήταν ανέπαφος και σε πολύ αξιόμαχη κατάσταση έτοιμο για να κυριαρχήσει. .
Σε συνδυασμό με το "χάρισμα" των χρεών τηςτο1953 η οικονομική ανάκαμψη και τα πλεονασματικά ισοζύγια ήταν δεδομένα και εφικτά.
 Η είσοδος στην ΟΝΕ των χωρών της Ε.Ε.με σταθερές ισοτιμίες ,και της Ελλάδας το 2001 επέτρεψε στην Γερμανία να ελέγχει μέσω των πλεονασμάτων την Ευρωπαϊκή οικονομία ,πολύ δε περισσότερο επικαλούμενη και την σημερινή δημοσιονομική προσαρμογή για πλεονάσματα.
Για την χώρας μας με σταθερές ισοτιμίες ακόμα και με μια πιθανή τεράστια(3,5%) μη επιτευξημη ρεαλιστικά ανάπτυξη ,η δύναμη ισχύος αναλογικά θα παραμένει στην Γερμανία πνίγοντας αργά και σταθερά τους Έλληνες πολίτες εξαγοράζοντας όπως πχ fraport ότι υπάρχει εν ζωή φτωχοποιώντας τους γηγενής.

Η ΗΠΑ απο τηναντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε καμία περίπτωση ανεξαρτήτως της "γκρίνιας" και ανεξάρτητα την όποια προοπτική συνεκτικότητας ή διάλυσης της Ε.Ε.δεν θα εγκαταλείψει το "θήραμα" Ελλάδα.Το ΔΝΤ σαν το πόδι των ΗΠΑ θα παραμείνει στην χώρα επιδιώκοντας την"βιωσιμότητα" του"χρέους" στο γνωστό όριο του 15% του ΑΕΠ για να καλύπτονται τα τοκοχρεολύσια κ.α.

Οι κόκκινες ονομαστικά γραμμές της κυβέρνησης είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο, την ώρα που οι δεσμεύσεις είναι ήδη ειλημμένες και υπογεγραμμένες στοχεύοντας στην γεωφορολόγηση και την Gig οικονομία σε βάρος των συνταξιούχων αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων. 
Για μια μη ελεγχόμενη απο την ΕΚΤ παραγωγική ανασυγκρότηση ούτε λόγος να γίνεται.
 Ας μην ξεχνάμε ότι Γαλλία Ιταλία Ισπανία πλέουν τα λοίσθια επιχειρηματικά προς όφελος της Γερμανίας.
Πόσο μάλλον η στοχευμένα αποσαρθρωμένη επιχειρηματικά με φόρους και ύφεση Ελλάδα.
Το θήραμα Ελλάδα σπαρταράει αλλά κανένας δεν θα το θανατώσει "δίνοντας" του τύποις και μόνο ανάσα οικονομική από το ένα χέρι ,δεσμεύοντας με το άλλο ότι πρώτα αυτοί θα τα πάρουν πίσω plus δεσμεύσεις με εγγυήσεις ενυπόθηκες που θα δεσμεύουν την πατρώα γη αλλά και θα υποθηκεύουν ως σκλάβους την νέα γενιά.

Χωρίς δραχμή και με ΤτΕ αγνώστων ιδιοκτητών, η καταστροφή της χώρας θα συνεχίζεται αμείωτη.
Ενδιαφέρον θα έχει να "βρεθεί" το αρχέιο μητρώο μετόχων στα άδυτα του Χρηματιστηρίου!!!

Μπορεί η στάση πληρωμών και ο έλεγχος της έκδοσης νομίσματος να είναι δύσκολη, είναι όμως μονόδρομος ζωής μετά τον θάνατο.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσάιων επιχειρήσεων.



Το παρών κείμενο μπορεί να είναι ηχητικό μέσω speak it .








www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: