Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΑΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αrt2492 Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Με διαρκή πτώση καταγράφονται οι τιμές ακινήτων από τα στοιχεία της ΤΤΕ συνεχώς.Και αυτό με δεδομένη την εγκράτεια της ΤΤΕ σε εκποίηση ακινήτων φιλέτων προκειμένου να περάσουν σε funds διαχειρίσιμα από τους συνεργάτες τους .
Η ζήτηση στην αγορά είναι περιορισμένη παρά την όποια κινητικότητα που αφορά μη καταγεγραμμένα αξίας κάτω των 50.000€ όπου δεν εγγράφονται .
Με δεδομένο το επερχόμενο δολίως νέο πιστοποιητικό κτιριακής ταυτότητας που θα επιβαρύνει και άλλο τους δανειολήπτες η γεωφορολόγηση παίρνει σάρκα και οστά.
Η Αλβανία που δεν εφαρμόζει κτηματολόγιο και που ξαφνικά εμφανίζονται τίτλοι ιδιοκτησίας υφαρπάζοντας από τους Βορειοηπειρώτες της ομογένειας την περιουσία τους έχει ακριβώς την ίδια τακτική με την Δασικό σχεδιασμό του Δημοσίου έτσι ώστε να τα παραχωρήσει εν ευ θέτω χρόνο σε "επενδυτές'.
Ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος σύμφωνα με την στρατηγική των έμμισθων της πολιτικής.
Μπορεί η χώρα να εκποιεί τα πάντα, ανάκαμψη όμως δεν φαίνεται πουθενά .Πρόσφατα άρχισε και η εκποίηση των παραλιών στα 3Β. Ακολουθούν οι πάσης φύσεως μαρίνες ανά την Ελλάδα και η ατελείωτη αρπαχτή φιλέτων κάποια στιγμή θα τελειώσει σβήνοντας από τον χάρτη ολόκληρη την χώρα .Η υπογεννητικότητα ,η εκποίηση φυσικών πόρων,η μετανάστευση και η ανεργία η διάλυση της παιδείας -ιστορίας κ.α. στοχεύουν στον εκφυλισμό της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής της Ελλάδας.
Μέσα από την όλη ιστορία κατάρρευσης των τιμών των ακινήτων εκείνο όπου αποσιωπάται εκκωφαντικά είναι το ότι τα κόκκινα δάνεια δεν παραγράφονται ποτέ, ακόμα και όταν κατασχεθεί το σπίτι στο1/3της αγοραίας. Ο νέος πολίτης σκλάβος έχει πλέον γεγονός ακριβώς όπως τον14ο αιώνα της Μαύρης Δουλείας.
Στο Βέλγιο άρχισαν να Φορολογούνται με 10% οι πλατφόρμες Airbnb και Uber ενώ στην χώρα μας ακόμα είναι ανεφάρμοστο το πλαίσιο λειτουργίας τους επιτρέποντας στους μικρο ιδιοκτήτες να παίρνουν μια ανάσα ταμειακής αφανούς ρευστότητας ενόσω στα φιλέτα ακίνητα των νησιών να γίνεται επίσημα φοροδιαφυγή μεγάλων ποσών.
Την ίδια στιγμή που το νέο χωρικό σχέδιο και χωροταξικό σχέδιο νόμου επιτρέπει την "επενδυτική" χρήση κοινόχρηστων χώρων(πλατειών), σε επενδυτικά funds είναι αντιληπτό ότι καμία προστασία δημοσίων χώρων δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον στον βωμό του χρήματος των ολίγων.
Η ακίνητη περιουσία βάλλεται από παντού με ΕΝΦΙΑ φόρους κ.α. έχοντας καταστρέψει όλους τους περιφερειακά συνεργαζόμενους κλάδους της οικοδομής.
Και τουλάχιστον ως το φαινόμενο προσέλκυσης πολιτών προς τις αναπτυσσόμενες Μεγαπόλεις θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σωστή τακτική, Στην πράξη όμως το πλέγμα μέτρων που οφείλει να εφαρμόζει αξιοκρατικά μια κοινωνία απέχει πολύ από τις συνθήκες υγιούς επιχειρηματικότητας που προβλέπει το ινστιτούτο Gedi.
Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες με βάση τον εν δυνάμει αναπτυσόμενο φοροτεχνικό σχεδιασμό του εν εποπτέια τρίτων κράτους ,δεν έχουν δικαίωμα να έχουν γη-ακίνητο μεταβιβάζοντας έτσι τα δικαιώματα τους σε Γερμανούς,Γάλλους,επενδυτικά σχήματα κ.α. εκδιωκόμενοι όπως και οι Ινδιάνοι στις ΗΠΑ τον 15ο αιώνα.
Η δε παραγωγική ανασυγκρότηση μικρής κλίμακας σε προιόντα και υπηρεσίες όπου έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα σαν χώρα απαγορεύεται από την Ε.Ε, παρά τα όποια ευχολόγια και παραπλανητικά νομοσχέδια ,συμπεριφερόμενοι ωσάν δούλοι απέναντι στους κατακτητές.
Και μέχρι να χαραχτή και ανακοινωθή επίσημη στρατηγική ανάπτυξης της χώρας το βαρέλι τιμών τωνακινήτων δεν έχει πάτο.
*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: