Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Αναμνήσεις: Η Ελλάδα της αυτάρκειας

Αrt2431 Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017
Αναμνήσεις: Η Ελλάδα της αυτάρκειας
Από pap-net

Η Ελλάδα εκτός ευρώ είχε αγροτική παράγωγη, μεταποίηση, βιομηχανία και εξαγωγές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είχε ανεργία 8-9%, είχε ανάπτυξη αυτάρκεια και δέχονταν συνάλλαγμα από τουρισμό.

Η εγγύτητα της προς την Ευρώπη, οι υποδομές της, και η υποτιμημένη δραχμή ήταν το πλεονέκτημα της.

Ούτε λόγος δεν γίνονταν πριν από το ευρώ για τεμπέληδες Έλληνες και διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας.

Η Ελλάδα στο σκληρό ευρό ρήμαξε, έγινε ακριβή χώρα για να παράγεις σε σχέση με τον πυρήνα της ευρωζώνης. Τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρηματικών δάνειων ήταν πάντα τα ακριβότερα της ευρωζώνης. Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρεοκόπησαν και μετανάστευσαν

Το ίδιο και τα καταναλωτικά η στεγαστικά επιτόκια. Η ίδια η χώρα δανείζονταν ακριβότερα από κάθε άλλη χώρα στο ευρώ και οδηγούνταν μεθοδικά στην υπερχρέωση κι αυτό φαίνονταν στα λεγόμενα Spread.

Τα αγροτικά μας προϊόντα -παραγόμενα στο ευρω- έγιναν ακριβότερα από εκείνα της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής και της Ασίας τα όποια μας ξεπέρασαν κερδίζοντας τα ράφια ακόμη και της Ελλάδας όπως οι πατάτες Αιγύπτου το ρυζι Τουρκιάς και τα ψάρια Σενεγάλης.

Φέρνω πρόσφατο παράδειγμα τους χιλιάδες τόνους τυνησιακό ελαιόλαδο που μπαίνει προνομιακά και αδασμολόγητα στην ΕΕ για να ρίξει τις τιμές των παράγωγων στον Νοτο της ΕΕ.

Με τις οδηγίες της ΕΕ άνοιξαν οι εισαγωγές και έκλεισε κάθε ελληνική βιοτεχνία.

Ο αγρότης δεν μπορούσε να πουλήσει την παράγωγη τροφίμων γιατί έμπαινε μέσα. Έτσι κατευθύνθηκε στις επιδοτούμενες παράγωγες όπως πχ Βαμβάκι, εντείνοντας το πρόβλημα της διατροφικής αυτάρκειας.

Με τις οδηγίες της ΕΕ καταστράφηκε η παράκτια αλιεία, καταργήθηκε η καλλιέργεια καπνού σε μα χώρα που είχε 5 μεγάλες καπνοβιομηχανίες, ενώ έκλεισε η Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης και όλες οι ελληνικές κλωστοϋφαντουργίες.Τώρα ψάχνουμε για επενδύσεις…

Με τις οδηγίες της ΕΕ πουλήθηκε ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι δρόμοι και το δίκτυό της ΔΕΗ, τα Τρένα, τα Αεροπλάνα, και η ακτοπλοία.

Όμως το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν πάντα πολιτικό.

Είχαμε Καραμανληδες και Παπανδρεου και έπρεπε να ταΐσουμε τις φάρες, τους υποτακτικούς και τις άυλες τους. Αυτά τα συστήματα εξουσίας διάβρωναν τα πάντα σε όλη την οικονομική πυραμίδα και προκάλεσαν ελλείμματα διάφορα, σπάταλη, δανεισμό κλπ.

Αυτά τα συστήματα μυρίστηκαν την αλλαγή και έγιναν ευρωπαϊστές.

Μας έβαλαν στην ΕΕ για να φάνε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα ΜΟΠ, τα πακέτα Ντελορ, τα ΚΠΣ και τα πακέτα στήριξης. Παρεμπίπτοντος καμιά χώρα με εθνικό νόμισμα δεν χρεοκόπησε στην παρούσα κρίση. Μονό εμείς χρεοκοπήσαμε στο ευρώ με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.


Χάνοντας όλα τα παραπάνω και σταδιακά ξεπουλώντας της στρατηγικές υποδομές της κυβερνωμένη από νεοφιλελεδες ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και κρατικοδίαιτους, η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στην κατανάλωση και στο υπερδανεισμό για οικοδομικές δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να συντηρήσει μια κάποια οικονομική δραστηριότητα σε μια χώρα που ρήμαζε συστηματικά.
Τελικά χρεοκόπησε με δόξα και τιμή στα χέρια του χαζού της μεταπολιτευσης του ΓΑΠ που μόλις μας ειχαν πείσει (τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ του Καραμανλή) να ψηφίσουμε

Τα παραπάνω συστήματα έφεραν τα μνημόνια για να συντηρηθούν και να στηριχτούν σε ευρωπαίους και να διαιωνίσουν την εξουσία τους μετά την κρίση

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά….

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: