Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Γκρίζα εργασία λοιπόν ή κατάμαυρη;;

Αrt2068 Κυριακή 18  Δεκεμβρίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

800,000 επίσημα μακροχρόνια άνεργοι ,1.200,000 άνεργοι επί συνόλου εργαζομένων στην χώρα.
Στην χώρα μας το διάστημα από 1 έως 21 Οκτωβρίου 2015, υπέβαλαν ηλεκτρονικά ετήσιο/ετήσιο συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού για το έτος 2016 266.645 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανέρχονται σε 222.281, ενώ με τα παραρτήματά τους, σε διαφορετικές περιοχές από την έδρα τους, ανέρχονται σε 261.623. Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανέρχονται σε 1.673.732
Γκρίζα εργασία λοιπόν ή κατάμαυρη;;


Η βιοποριστική ανάγκη επιβίωσης,του Έλληνα πολίτη  στοχευμένα και δια της νομικής βίας, εγκλωβίζεται στα γρανάζια μεταξύ εργασίας και πολιτικών επιλογών συνθλίβοντας τις όποιες αντιστάσεις των εργαζομένων.

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξη Τύπου  πρόσφατα που παραχώρησε στο Βερολίνο "περιέγραψε" τον άθλιο εργασιακό μεσαίωνα στην χώρας μας επιδιώκοντας να αποπέμψει από τους ώμους της την κυρίαρχη ευθύνη των πολιτικών επιλογών της συγκυβέρνησης.
Τι και εάν μιλάνε για μισθούς των 100€ ,για μείωση κατά 32% του κατώτατου μισθού ,οι πολιτικοί μισθοί τους όμως τρέχουν μαζί με τα έξοδα κίνησης και τα φιλεύσπλαχνα λόγια παραπλάνησης.
Η ανεργία στα ύψη με 50% των νέων σε ανεργία τρέχει μαζί με τα δείπνα εργασίας ,με συνολάκια και ταγιέρ με πανάκριβα τσαντάκια ,και κουστουμάκια με μαντήλια και μάλιστα άσπρα όπως τα γκαρσόνια,που παραπέμπουν στην αμετροέπεια και κομπασμό του συνόλου των κομματικών Δημοσίων Υπαλλήλων της πολιτικής.
Στην ελεύθερη αγορά εργασίας πολύ πιθανόν ούτε για κλητήρες δεν θα προσλαμβάνονταν λόγω επιχειρησιακής ανεπάρκειας στην πραγματική αγορά.
Από την άλλη πλευρά των Δημοσίων Υπαλλήλων της πολιτικής οι ισχυρισμοί του ότι εάν δεν το κάνω εγώ θα το κάνει κάποιος άλλος έχουν κάποια βάση. Το πελατειακό σύστημα αναρρίχησης μέσω κομματικής ταυτότητας γνωστό ανεξαρτήτως επιχειρησιακής πραγματικής επάρκειας.
Πηχυαίοι τίτλοι με πτυχία ,αλλά και επαγγελματική εμπειρία σε δημόσιους οργανισμούς χωρίς καμία αξιοκρατία συνθέτουν την σήψη και την διαπλοκή,τα αποτελέσματα της τα οποία τα ζουν οι αδρανείς πολίτες αηδιασμένοι από τις 17ωρες "διαπραγματεύσεις" της καταστροφής.

Η σημερινή μαύρη εργασία εγκλωβισμένη στα γρανάζια του ψευδεπίγραφου πτωχευτικού δίκαιου που προστατεύει τους μεγαλοδικηγόρου καταστρέφοντας τον όποιον επιχειρεί στην Ελλάδα με την απίστευτη φορολόγηση, την δέσμευση των Τραπεζικών λογαριασμών, τις κατασχέσεις μέσω ΚΕΑΟ για άνω των 500€, αλλά και τα capital controls δείχνουν εύγλωττα  την πλήρη και ολική ανικανότητα επιχειρηματικής αλλά και επιχειρησιακής αγνωσίας των Δημοσίων κομματικών Υπαλλήλων της πολιτικής.    

Το δε "leave and go" σύστημα απολύσεων στην Αμερική είναι ήδη επί θύρας ,επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ,ότι οι Δημόσιοι κομματικοί πολιτικοί υπάλληλοι ,έχουν ασφάλεια κρύβοντας την ανεπάρκεια τους πίσω από μετατάξεις μετακλητών,σύσταση φορέων χωρίς πραγματικό αντικείμενο, αλλά και τις μεταπηδήσεις από κομματικό σε κομματικό συνασπισμό.

Χωρίς κανένα μακροπρόθεσμό προγραμματισμό παραγωγικής ανασυγκρότησης σε μικρής κλίμακας επιχειρήσεις στην Ελλάδα ,όλοι βαδίζουν στα τυφλά περιμένοντας τον εκάστοτε Σοιμπλε και Ολλάντ να "σώσουν" δίνοντας καθρεφτάκια και χάντρες στους αδιάφορους περί της πολιτικής αυτόχθονες ιθαγενείς της Ελλάδας του"πνεύματος και του φωτός".

Η μαύρη εργασία και όχι η γκρι θα γιγαντώνεται όσο το βιωτικό επίπεδο των πολιτών με έμμεση και άμεση υπερφορολόγηση θα πέφτει ,όσο οι συνταξιούχοιι λόγω γήρανσης του πληθυσμού,αλλά καιοιάνεργοι  θα έχουν ανάγκη να επιβιώσουν με μεροκάματα αφανή.

Οι νέοι έχουν εναλλακτική θεωρητικά σε μετανάστευση πάρα την παγκόσμια κρίση .Οι μεσήλικες και οι εγκλωβισμένοι επαγγελματίες είναι τα θύματα όπου αγγόγυστα και σιωπηρά  αποδέχονται την δυναστεία των κομματικών Δημοσιών Υπαλλήλων της πολιτικής χωρίς καμία ελπίδα παρά μόνο στο από μηχανής Θεού έκτακτο γεγονός.

Και μέχρι τότε θα ακούμε αφηγήματα και παραμυθάκια περί "πράσινης ανάπτυξης" ανεμογενητριών και αιολικών πάρκων που στηρίζουν τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες. Ίσως.ίσως και περί παραχώρησης πατρώας γης από αφελείς λόγιους λαγούς ανιχνεύοντας τα περί 25ου Μεσημβρινού.
Ο Ζώρζ Κλεμανσώ  στην Γαλλία κάποτε είχε πεί "Οι κύριοι υπάλληλοι παρακαλούνται να μην φέυγουν πριν έρθουν". Στην χώρα μας οι κύριοι υπάλληλοι  ποτέ δεν ήρθαν,παρά μόνο απομυζούσαν από τον κρατικό κορβανά σαν κηφήνες όπου συνήθως ζούν ένα μήνα και ταίζονται στο στόμα από τις εργάτριες. Μετά ή λιμοκτονούν ή θανατώνονται. 

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Entrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: