Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Αrt2046 Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Και αν το μπότοξ "κάτσει" στραβά και έχω μεγάλο δεξί ζυγωματικό; Και αν η πλαστική για τις ρυτίδες μου παραμορφώσει αρνητικά τα χαρακτηριστικά;

Ο Βίκτωρ Ουγκώ 1802-1885 έλεγε "Η κοπέλα ελπίζει, η γυναίκα χαίρεται, η γριά αναπολεί". Πέραν όμως των φιλοσοφημάτων μια καθημερινή επίσκεψη στην βιομηχανία ομορφιάς θα μας δώσει το σημερινό στίγμα της ανησυχίας για τα περί της ηλικίας.

Πλείστες επισκέψεις για σήκωμα φρυδιών,διόρθωση ρυτίδων ,πλαστικά νύχια,σιλικονούχα στήθη,πρησμένους γλουτιαίους σε ένα ατέρμονο παιχνίδι κυνηγιού της νεότητας από μεσήλικους και πάνω.

Στην προσπάθεια να ξεφύγει κανείς από τον αρμονικό ενδυματολογικό κώδικα με έντονη την απεικόνηση προσπάθειας εύρεσης ταυτότητας μέσα από το προσωπικό στυλ, με τα μπορντοροδοκοκινα γυαλιά τα τυρκουάζ μαλλιά και το ιδιαίτερο ρούχο ξεχνά ότι το σώμα αλλά και το πνεύμα ακολουθούν μοιραία τον χρόνο .

Για άλλους πιο αμείλικτα για άλλους πιο ήπια.
Στη σημερινή εποχή της εικόνας η τροφή της βιομηχανίας ομορφιάς είναι η αδυναμία συμφιλίωσης του φυσικού προσώπου που δεν θέλει να εναρμονιστεί με την ρεαλιστική βιολογική γήρανση.

Αποτέλεσμα .  Διαρκές κυνηγητό του πως θα φαίνομαι ,τι βαφή θα βάψω τα μαλλιά ,πως θα καλύψω την ατέλεια της ρυτίδας. Άγχος ,ανασφάλεια,κόστος οικονομικό όλα χωρίς τέλος για κάτι που αργά ή γρήγορα αναγκάζει τον άνθρωπο να ψάξει λίγο πιο μέσα του.Λίγο πιο βαθειά στο εγώ του.

Η ζητούμενη αυτοβελτίωση στο πέρασμα του χρόνου μας επιτρέπει να ζήσουμε το σήμερα με τα θετικά στοιχεία που διαφορετικά ή φύση δώρισε σε κάθε άνθρωπο και αυτός με την σειρά του καλλιέργησε η δεν καλλιέργησε στην διάρκεια της Ζωής του αναζητώντας το καλύτερο.

Παρά την σχετικότητα του καλύτερου ,οι κεντρικές παραδοχές κατά την πυραμίδα του Maslow αναδεικνύουν το καλύτερο και τις κυρίαρχες προτεραιότητες του ανθρωπίνου όντος.

Κανένας δεν είναι νέος μετά τα σαράντα, αλλά μπορεί να είναι κανείς ακαταμάχητος σε όλες τις ηλικίες έλεγε η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel, 1883-1971,

Παρ όλα αυτά η κρίση ηλικίας λόγω γεροντισμού ο φόβος της φθοράς, της αρρώστιας, αλλά και η δυσκινητικότητα -αντοχή μαζί με τον φόβο του θανάτου σαν κυρίαρχα συναισθήματα ,γίνονται ένα με τον άνθρωπο που δεν μπορεί να συμφιλιωθή με τον χρόνο.

Το να συμφιλιωθείς με τον χρόνο και ρεαλιστικά να συνειδητοποιήσεις ότι ο εναρμονισμός του μέσα μας ,με το έξω μας, είναι κλειδί που αναδεικνύει την ομορφιά της ωριμότητας.

Και ναι μεν τα βιώματα προσδιορίζουν την συμπεριφορά μας,η Ζωή μας όμως κάθε λεπτό κυλάει και αφήνει το αποτύπωμα της ,που χάνεται στο πέρασμα του χρόνου.Κάθε λεπτό που περνάμε είναι η ίδια μας η ζωή .Αυτό που ζούμε είναι αυτό που είμαστε σε πραγματικό χρόνο θετικό ή αρνητικό ,ζεστό ή κρύο.

Οι εναρμονισμένοι με την ηλικία στόχοι ,μπορούν να προσδιορίσουν ένα εφαλτήριο για όμορφες χαμογελαστές στιγμές,μαζί με ανθρώπους που μπορούν να προσδώσουν αξία στην ζωή μας στο πέρασμα του χρόνου.

Πέραν λοιπόν της φυσιολογικής γήρανσης του σώματος το πνεύμα μας είναι αυτό που δίνει πνοή στα όνειρα μας, στην ίδια την ζωη μας.

Η συμφιλίωση είναι το μέσον για την ευτυχία σε όλες τις ηλικίες και αφορά και τους νέους και τους ηλικιωμένους .

Άλλωστε Αν δεν σχεδιάζεις το πλάνο για τη δική σου ζωή, είναι πιθανό να πέσεις στο πλάνο κάποιου άλλου. Και μάντεψε τι θα έχει σχεδιάσει για σένα: όχι πολλά.

Συμφιλιώσου

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων.


www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: