Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΙΟΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αrt2069 Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016
«ΚΕΙΟΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ»
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Σε μια χώρα όπου το δημογραφικό σκοτώνει την Ελλάδα, όπου το baby boomer σύνδρομο έρχεται με ορμή Πολυτεχνείου ,όπου οι κεντρικές παγκοσμιοποιητητικές τάσεις δείχνουν GIG οικονομία κατ απαίτηση των Τραπεζικών επιχειρήσεων ,όπου η 4η βιομηχανική επανάσταση καταργεί τον εργαζόμενο το Κείον το νόμιμον της Τζιάς (Υδρούσα) επανεμφανίζεται.

Όταν το προσδόκιμο ζωής έχει μεγαλώσει,η ανεργία εκτοξεύεται ,η σχέση παραγωγής ζήτησης δεν υπάρχει λόγω μη ζήτησης,όταν η μαζική μετανάστευση δεν δίνει τα προσδοκώμενα στην αύξηση αριθμητικά εργαζομένων,τα αδιέξοδα είναι αναμενόμενα.
Κατάρρευση του κράτους πρόνοιας ,φτωχοποίηση του πληθυσμού,κοινωνική έκρηξη.
Το αναδιανεμητικό σύστημα σύνταξης παύει να είναι βιώσιμο ,και η νέα γενιά ξαφνικά θα έρθη αναγκαστικά σε σύγκρουση με την υπάρχουσα κατάσταση,όταν τα προς πληρωμή βίαια απαιτητά από τους εκφραστές του πολιτικού συστήματος, δεν γίνεται να "πληρωθούν" αλλά και ούτε να επιστρέψουν μέσω πιθανής σύνταξης.

Η στοχευμένη αποβιομηχανοποίηση της χώρας μέσω (και) φοροτεχνικών μεθοδολογιών όπου σκοπίμως δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα στους ανταγωνιστές τροφοδότες της χώρας δεδομένη.
Καμία σημερινή επιχείρηση δεν μπορεί να "επενδύσει" σε παραγωγικό εξοπλισμό χωρίς Τραπεζικό σύστημα επιτρέποντας στις χώρες υπό ανάπτυξη βιομηχανική να καθετοποιούν την παραγωγική τους παραγόμενη υπεραξία την ίδια στιγμή που η παραγωγικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων αργοπεθαίνει μαζί με τα παλιάς τεχνολογίας αργά μηχανήματα.       

Το προτενόμενο και εφαρμοζόμενο στην Αμερική leave and go σύστημα απόλυσης και η On demand εργασία δίωρης ή τρίωρης ή μιας ώρας απασχόλησης χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα  ήδη μέσω Μαύρης εργασίας έχει βάλει βαθιά τις ρίζες του στην εργασία. 

Τα αδιέξοδα προφανή και ή έλλειψη προτάσεων από Πανεπιστημιακούς (έγκυρους) προφανής επίσης δείχνοντας το τεράστιο κενό σύνδεσης Πανεπιστημιακών και πραγματικής οικονομίας με την Πανεπιστημιακή τήβεννο να  σκεπάζει καλύπτει την αγνωσία της πραγματικής οικονομίας.

Δειλά δειλά ψελλίζεται η λέξη αποανάπτυξη δείχνοντας ένα άλλον δρόμο όπου ο άνθρωπος είναι πάνω από τα κέρδη ,σε ευθεία αντιπαράθεση με τις Τραπεζικές επιχειρήσεις και τα υποστηρικτικά αυτών πολιτικά συστήματα.  
Και μέχρι να ολοκληρωθεί παγκοσμίως ο οικονομικό κύκλος του καπιταλισμού, και να επιστρέψουμε στην κοινωνία του κοινοτισμού ,οι ασύμμετρες πολεμικές συρράξεις και η πολιτική αστάθεια θα επιτείνεται δημιουργώντας μεγαλύτερο κενό μεταξύ νεοφιλελεύθερης νομενκλατούρας και popolo. 

Για την ιστορία περιγράφεται η διαδικασία οργάνωσης στην Τζιά την εποχή 0 (μηδέν).

Η Κέα ήταν φημισμένη για το πολιτικό της σύστημα και απασχόλησε το μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο οποίος με το σύγγραμμά του «Κείων Πολιτεία», αναφέρεται στην υποδειγματική οργάνωση του νησιού. Δυστυχώς, εκτός από ένα απόσπασμα, το έργο του δεν κατάφερε να διασωθεί.
Ο νομοθέτης Αριστείδης, ένας από τους επτά μεγάλους σοφούς της αρχαιότητας, καταγόταν από την Κέα και έγινε γνωστός από τους αυστηρούς νόμους που θέσπισε.
 Ένας από αυτούς ήταν το «Κείον το νόμιμον», σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες που ξεπερνούσαν το 70 ο έτος της ηλικίας τους «αυτεκωνιάζοντο», έπρεπε δηλαδή να αυτοκτονήσουν με κώνειο, καθώς σε αυτή την ηλικία οι πνευματικές και σωματικές του δυνάμεις δεν μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα στην πολιτεία.
 Έτσι λοιπόν, περιστοιχισμένοι από τους συμπολίτες τους, εκτελούσαν το στερνό τους καθήκον, αυτοκτονώντας με κώνειο. 
Το «έθιμο» αυτό, έσβησε τον 3 ο αιώνα με την επικράτηση του χριστιανισμού.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Entreprener Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: