Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΟΡΝΕΙΑ

Αrt1887 Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Τι να πρωτογράψει για την Πορνεία το αρχαιότερο επάγγελμα στην γη. Άλλο τόσο για την Συγκαλυμμένη πορνεία "επάγγελμα" ακόμα πιο παλιό πολύ πριν ακόμα την καταγραφή της σαν στάση ζωής . Λογικό διότι η καταγραφή πάντα έπεται της πραγματικότητας.

Ας φύγουμε λίγο από το αν είναι θηλυκού ή αρσενικού γένους, με
δεδομένο ότι η σιωπηρή συνενοχή σε εκπόρνευση δεν αφορά μόνο το ένα φυσικό πρόσωπο,αλλά και αμφότερους τους εμπλεκόμενους.
Τον έναν γιατί αποδέχεται,τον άλλον γιατί προσφέρει.

Προσφέρει υποσχέσεις ,αξιώματα,οικονομική ανέλιξη,συναισθηματική σταθερότητα ή εντέλει όπου αντιλαμβάνεται το "αδύνατο" σημείο έκθεσης του άλλου.

Στην Ελλάδα όπου οι δείκτες οικονομικής ανέχειας κάτω από το όριο της φτώχειας είναι κάτω από το 50% σαν καταγεγραμμένα, ας προσθέσουμε και τους προσποιούμενους "εύπορους" άπορους τότε ό αριθμός φτωχοποιημένων είναι κοινωνικά εκρηκτικός.
Την ώρα που οι Μικρομεσαίοι και οι Συνταξιούχοι συνθλίβονται από φόρους περικοπές κ.α.χωρίς εναλλακτικές διεξόδους,για τους ηθικά και πνευματικά αδύναμους η Συγκαλυμμένη πορνεία είναι η διέξοδος τους.

Δεσποινίδες που συνοδεύουν Κυρίους,Κυρίες που συνοδεύουν νεαρούς, "εύπορες" άπορες που συνοδεύουν Κυρίους- Κυρίες χτίζοντας "προφίλ" και άλλα τα ευτράπελα της κατάστασης τα βλέπουμε με μειδίαμα κρυφό..

Εάν κανείς κατέγραφε το Traffiking, την επίσημη πορνεία, τα ψυχικά νοσήματα,θα μπορούσε να έχει ενδείξεις αριθμητικής αποτύπωσης. Ο τζίρος από την πορνεία στην Ελλάδα που φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Γρηγόρη Λάζου, ο οποίος μελετά διαχρονικά το φαινόμενο της πορνείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, κατά μέσο όρο υπάρχουν 6.500 πορνικές θέσεις στην Αθήνα, όπου εκδίδονται 12.000 γυναίκες, ενώ άλλες 6.500 εκδίδονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην Συγκαλυμμένη πορνεία όμως δεν μπορεί.

Και όμως την ζούμε, την βλέπουμε κάθε στιγμή στις κοινωνικές συναναστροφές.στις επαγγελματικές σχέσεις.

Η ανασφάλεια, ο φόβοςχαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτογνωσία,είναι κατά βάση τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς.

Η αναστροφή αυτής της συμπεριφοράς δεν μπαίνει σε "Καλούπια" νόμους για την πορνεία όπως είχαν ήδη θεσπιστεί από τον Σόλωνα στην αρχαία Αθήνα.

Η Συγκαλυμμένη πορνεία υπήρχε ,υπάρχει,και θα υπάρχει, Οι οικονομικές ανισορροπίες, η νοητική υστέρηση ανά φυσικό πρόσωπο,οι ψυχικές διαταραχές ,ενόσω υπάρχει ζωή δεν καταγράφονται σαν παρά φύση ασέλγεια ,αλλά σαν συνέχεια του κύκλου της ζωής με αλληλοεπιδρώμενα γεγονότα.

Η εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη απαιτεί με κάποιο τρόπο την συγκατάθεση του ενδιαφερομένου.Όσο όμως το πέπλο της σιωπής "εξαφανίζει" τα ίχνη,τόσο κρυφίως και συγκαλυμμένα η Συγκαλυμμένη πορνεία ,θα συνεχίζεται.  Αυτή που ζούμε  καθημερινά και προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει...Και  όμως συμβαίνει,ίσως ίσως ακόμα και μέσα στο σπίτι μας.

Υπάρχουν δύο επαγγέλματα στον κόσμο που οι ερασιτέχνες είναι ανώτεροι από τους επαγγελματίες: η στρατιωτική τέχνη και η πορνεία.

Carl Spaatz, 1891-1974, Αμερικανός στρατηγός

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: