Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ CROWDFUNDING EΛΛΗΝΙΚΕΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
(lasfida@rocketmail.com)

Πλατφόρμες όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για χρηματοδότηση δημοσίως, αποφεύγοντας τον τραπεζικό δανεισμό. Οι πλατφόρμες είναι η απάντηση της ίδιας της αγοράς στην προσπάθεια της να βρή τρόπους χρηματοδότησης ,όταν η χρηματοδότηση από τις παλιές παραδοσιακές και κλασικές πηγές μέσω Τραπεζών είχε πολλές δυσκολίες καθιστώντας την αγορά πρακτικά νεκρή.

Η ενδογενής παραγωγική ανασυγκρότηση σαν ζητούμενο της Ελληνικής κοινωνίας προς όφελος του χειμαζόμενου Ελληνικού λαού ψάχνει να βρη υποστηρικτές σε σταθερά πατήματα ανάπτυξης.

Η κατά βάση διαδικτυακή χρηματοδότηση είναι ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια των πολυπαθών Μικρομεσαίων.  

Οι επιλογές σε γενικές γραμμές είναι 3 ειδών.

Κεφαλαιοδότηση  (equity model)     όπου παραχωρούνται μετοχικά κεφάλαια από την επιχείρηση που αναζητεί κεφάλαια.
Δανεικά (lending nodel) όπου δανείζονται κεφάλαια
Δωρεές  (donation -rewards nodel) όπου τα κεφάλαια έχουν την μορφή δωρεάς ή επιβράβευσης με ή χωρίς ανταμοιβές.

Εάν η έννοια crowdfunding δεν είναι γνωστή διαβάστε εδώ
http://www.mikromes.blogspot.gr/2015/02/crowdfunding.html

Λίγα λόγια για αυτές τις πλατφόρμες που παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ημερίδα του  του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης  στον χώρο του .Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Οι αναφορές είναι ακριβώς όπως τα περιγράφουν στα site τους.

                                                  https://www.opencircleproject.com

Το OpenCircle είναι μια πλατφόρμα συμμετοχικών επενδύσεων που βασίζεται σε μια διεθνή κοινότητα. Πρόκειται για έναν ιστότοπο όπου συναντώνται πρωτοπόροι επιχειρηματίες που έχουν ένα όραμα και μια επιχειρηματική πρόταση με ισχυρή δυναμική, με οραματιστές επενδυτές κι επιχειρηματικούς αγγέλους, που αναζητούν να υποστηρίξουν την μετατροπή τοπικών εταιρειών σε διεθνείς παίκτες.
Το OpenCircle έχει αναπτυχθεί και διοικείται από την Parnasse A.E. που είναι χρηματο-οικονομικός σύμβουλος. Ο σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη, διαχείριση κι επέκταση της πλατφόρμας έτσι ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικά την εξέλιξη της νέας οικονομίας, προωθώντας τοπικές επιχειρήσεις.


                                                        http://www.giveandfund.com/

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων του marketing, της επικοινωνίας και άλλων ειδικοτήτων, που μας ενώνει το πάθος για το καινούργιο και η ανάγκη να κάνουμε τη ζωή όλων μας – και τη δική μας – καλύτερη! Οι περισσότεροι από εμάς υποστηρίζουν εθελοντικά την πλατφόρμα του GIVE&FUND και ελπίζουμε, μέσα από το project αυτό, να δώσουμε και σε όλους εσάς τη δυνατότητα να αλλάξετε προς το καλύτερο τη δική σας ζωή!


Γιάννης Χατζήμπεης – Ιδρυτής
Ο Γιάννης προέρχεται από το χώρο του marketing / χορηγιών, με μεγάλη εμπειρία γύρω από τον αθλητισμό και το sports management, αλλά το πραγματικό του πάθος είναι ο αθλητισμός και η στήριξη νέων προσπαθειών και ιδεών. Ο Γιάννης έχει διακριθεί ως αθλητής σε διεθνείς αγώνες. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα, ως κολυμβητής, εργάστηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Sydney 2000 και της Αθήνας 2004, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε ενεργός αθλητής με την ελληνική εθνική ομάδα κολύμβησης. Από το 2011 αγωνίζεται με την ελληνική εθνική ομάδα τριάθλου.

Είναι ο εμπνευστής και ο ιδρυτής της πλατφόρμας GIVE&FUND.


Το πρώτο ελληνικό site που πραγματοποιεί τα όνειρά σου!

Το groopio είναι ένας νέος, επαναστατικός τρόπος για να χρηματοδοτήσεις δημιουργικές ιδέες και φιλόδοξες προσπάθειες...

To Groopio είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης δημιουργικών projects (Crowdfunding) στην Ελλάδα. Tο Crowdfunding ή αλλιώς «χρηματοδότηση από το πλήθος» είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών χάρη στην βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου. Η κεντρική ιδέα βασίστηκε στο Crowdsourcing το οποίο χρησιμοποιείται για την παράθεση ιδεών από το πλήθος. Το Crowdfunding είναι σχεδόν η ίδια έννοια μόνο που αντί οι χρήστες του διαδικτύου να βοηθούν με ιδέες, βοηθούν με χρήματα.
Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Groopio;
Το Groopio είναι ανοιχτό σε όλους, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και για όλων των ειδών τις καμπάνιες - δημιουργικές, επιχειρηματικές, ή εκστρατείες για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.




You are not average. Neither are we.

We are investment managers, financial analysts, stock brokers, marketeers, engineers, lawyers, auditors, academics, computer scientists and some of the most prominent investors in Europe

all commited in one purpose:
to find the most innovative ideas out there and help them succeed in all aspects.





Τι νέο φέρνει το GreekFund;

Το GreekFund.gr είναι ελληνική υπηρεσία χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding). Το όραμα του GreekFund.gr είναι να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίαςμεταξύ διαφορετικών ομάδων ανθρώπων, κυρίως των παρακάτω κατηγοριών:

Α. Αυτούς που έχουν νέες ιδέες (δημιουργοί), στον επιχειρηματικό ή και άλλους τομείς, και αναζητούν οικονομική ή / και τεχνική υποστήριξη.

Β. Αυτούς που παράγουν νέα γνώση: ακαδημαϊκούς και ερευνητές που εξειδικεύονται σε αντικείμενα πολύτιμα για να συμβουλεύουν δημιουργούς.

Γ. Αυτούς που είναι απαραίτητοι συνεργάτες: έμπειροι επιστήμονες και επαγγελματίες, ως πρόσωπα ή και οργανωμένα γραφεία / επιχειρήσεις, με εξειδίκευση σε τομείς αναγκαίους σε όποιον αναλαμβάνει επιχειρηματική (ή και άλλης μορφής) πρωτοβουλία (π.χ. λογιστές, δικηγόροι, γραφίστες, διαφημιστές, κατασκευαστές ιστοσελίδων, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ειδικοί λογισμικού, τυπογράφοι κλπ.).

Δ. Αυτούς που ενδιαφέρονται για νέες προσπάθειες / προϊόντα: ανήσυχα πνεύματα έτοιμα να υποστηρίζουν αξιόλογες νέες πρωτοβουλίες οικονομικά ή και με άλλους τρόπους.

Κάθε ένας μας ανήκει σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες.



Η One-up είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης για δραστηριότητες επιχειρηματικού κεφαλαίου του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center. Η ομάδα της One-up πιστεύει ότι η οικονομία εξελίσσεται όταν δίνεται η δυνατότητα στο επιχειρηματικό πνεύμα να δημιουργήσει. Σε μια κοινωνία, στην οποία όλοι έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την δυναμική τους και να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, τα οφέλη αγγίζουν όλα τα μέλη της. Με το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την πλατφόρμα One-up, για vα δώσουμε την ευκαιρία σε ικανούς και ταλαντούχους ανθρώπους με σπουδαίες ιδέες να δημιουργήσουν.

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα One-up

Το πρόγραμμα PRAKSIS Business Coaching Center είναι πρόγραμμα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, ένα κέντρο παροχής επιχειρηματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς υποψήφιους ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Η πλατφόρμα One-up η οποία είναι προέκταση του προγράμματος PRAKSIS BCC, που προσφέρει στους επιχειρηματίες εναλλακτικές οδούς σε κεφάλαια εκκίνησης και στους δωρητές έναν νέο, απλό και άμεσο τρόπο με τον οποίον μπορούν να επηρεάζουν θετικά την κοινωνία σε πολλά επίπεδα. Βοηθώντας τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης υποστηρίζουμε άτομα, οικογένειες και τοπικές οικονομίες σε μια χτυπημένη από την κρίση οικονομία όπου η ανεργία ευδοκιμεί. Οι νέες επιχειρήσεις είναι η αρτηρία της οικονομίας και στην One-up πιστεύουμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης της οικογένειας και της τοπικής οικονομίας, μέσα από την ενίσχυση ενός συγκεκριμένου ατόμου και μιας συγκεκριμένης επιχείρησης κάθε φορά. Με την πλατφόρμα συνδέονται οι άνθρωποι με επιχειρηματική σκέψη με τα μέλη της κοινωνίας που θέλουν να δουν νέες ιδέες και νέες επιχειρήσεις να ευδοκιμούν.


Υπάρχουν και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες οι οποίες δεν αναφέρονται και με λίγη προσπάθεια μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις ανωτέρω ιστοσελίδες  

www.fotavgeia.blogspot.com        



Δεν υπάρχουν σχόλια: