Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αrt1829 Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Είναι τουλάχιστον προκλητικό απέναντι στους πολίτες, να προτάσεται σαν επιχείρημα ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την οικονομία του Κράτους. Και αυτό γιατί άλλο το "θέλω" και άλλο το μπορώ. Πρακτικά είναι αδύνατον να κάνεις γεμιστά χωρίς ρύζι και ντομάτα!!

Απευθύνεται τουλάχιστον ευγενικά τοποθετούμενος σε αφελής και χωρίς γνωστική επάρκεια πολίτες η εκάστοτε πολιτική ηγεσία όταν "κρύβεται" πίσω από την θεωρητικά υφιστάμενη για την έννοια Κράτος με την κυριαρχία που θα έπρεπε να έχει η ερμηνεία της. Διότι δεν υπάρχει Κράτος Κυρίαρχο.

Υπάρχουν απλά "αμειβόμενοι" διαχειριστές ενός πολύ μικρού αλλά  και ελεγχόμενου εσωτερικού πορτοφολιού ,κάτω από τον έλεγχο της"παγκόσμιας" οικονομίας μέσω συστημάτων ελέγχου παραγωγής άυλων τίτλων κλπ.

Εντυπωσιακή δε είναι η χωρίς γραβάτα ή με μαντηλάκι συνοδεία πιάνου και κόκινου κρασιού ανευθυνότητα των "υπευθύνων" σε ότι αφορά την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα τους περί των Οικονομικών.

Ο κος Μοσκοβισί πρόσφατα αλλά και πυκνά συχνά διάφοροι περί των Οικονομικών αναφέρονται στην βιωσιμότητα του χρέους σε ένα όριο του 15% των τόκων και τοκοχρεολυσίων πρός τους δανειστές. Και από που "παράγεται" το 15%; 170δις ΑΕΠ χ 15% =25,5δις.

Οι δεσμεύσεις του "Κράτους" την Χρονιά που λήγει η περίοδος χάριτος για την καταβολή τόκων των δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), οδηγούν το"κράτος"να πρέπει να πληρώσει σε ένα έτος ποσό της τάξης των 22 δισ. ευρώ μόνο για τόκους.     

Είναι εύκολα αντιληπτό με όρους κουμουνιστικού νεοφιλελευθερισμού πλέον ότι οι δανειστές θα εξαντλήσουν περαιτέρω το θήραμα "Κράτος" διαλύοντας το ΑΕΠ μέχρι πλήρους εξουθένωσης και υφαρπαγής μέσω συμβολαίων-τίτλων κάθε υφιστάμενο μέχρι πρότινος περιουσιακό στοιχείο του "Κράτους".

Και όσο συμβαίνει αυτό η πλήρης απαξίωση αλλά και στοχευμένη καταστροφή του επιχειρηματικού χώρου, μέσω υπερφορολόγησης- ΚΥΑ -νομοσχεδίων κ.α. θα είναι αδιάλειπτη καταστρέφοντας πλήρως το ΑΕΠ της χώρας.

Όσο δε δεν γίνεται κάποια συζήτηση για το πως παράχθηκε το χρέος .αλλά και το πως θα απεγκλωβιστούμε από ένα Νομισματικό Σύστημα των"δανειστών" που διαλύει και αποσυνθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της έννοιας Κράτους θα ζούμε σαν αφελείς την επερχόμενη ανάπτυξη την παραγωγική ανασυγκρότηση με ευχολόγια,κρασάκι και μαντηλάκια.

Είναι άκρως προσβλητικό όμως για νοήμονες πολίτες ,να ακούμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια ευχολόγια από ανεπάγγελτους εραστές της καρέκλας.
Σαν αφελείς πολίτες.

Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν
Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
μτφρ: το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Entrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: