Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Αrt1845 Κυριακή 16 Οκτωβρίου2016

Xατζηαναγνώστου Γιώργος

Εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα περιπλέκονται εν έτη 2016 εγκλωβισμένα σε μια παρά φύση "σχέση", όπου οι μεν πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν απλά , οι δε συνδαιτυμόνες του κρατικού κορβανά προσπαθούν να γευματίσουν χωρίς ωχλήσεις.

Ο Λουδοβίκος ο14ος ονοματίζοντας τον εαυτό του σαν Βασιλιά ήλιο έλεγε"L’ etat c’est moi" Το κράτος είμαι εγώ.

Και ενώ στην Γαλλία του14ου αιώνα Τον Μάρτιο του 1685, ο Λουδοβίκος έθεσε σε ισχύ τον Μαύρο Κώδικα, δηλαδή την απόλυτη χρήση των σκλάβων
για οποιεσδήποτε δουλειές σήμερα έχουμε 2016. Ας σημειωθή ότι πριν από τον Μαύρο Κώδικα, οι σκλάβοι θεωρούνταν κινητά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μια καρέκλα,

Ο Μαύρος Κώδικας συντάχθηκε στην αρχική του μορφή στα 1685 επί βασιλείας Λουδοβίκου 14ου στη Γαλλία, με βάση μια ιδέα του Κολμπέρ, ενώ τον βρίσκουμε αργότερα να εφαρμόζεται και στις ΗΠΑ. Αν και με επόμενα διατάγματα τροποποιήθηκαν κάποιες διατάξεις του εξακολουθούσε να ισχύει τυπικά και μετά τη γαλλική επανάσταση προστατεύοντας, ουσιαστικά, τη δουλεία για να καταργηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 1848.

Σύμφωνα με αυτόν κατ΄ αρχήν οι Εβραίοι υποχρεώνονταν να εγκαταλείψουν όλες τις γαλλικές αποικίες, καθώς είχαν ισχυροποιήσει τη θέση τους στις ολλανδικές αποικίες της Καραϊβικής και οι Γάλλοι δεν επιθυμούσαν παρόμοιο ρόλο εντός των ορίων των δικών τους. Επίσης ο Κώδικας απαγόρευε κάθε άλλη θρησκεία εκτός από τον καθολικισμό, μη εξαιρούμενων και των Προτεσταντών.

Ωστόσο ακόμα και οι ελεύθεροι νέγροι έχαναν πολλά από τα δικαιώματά τους ενώ ταυτόχρονα επισημοποιούσε τα σκλαβοπάζαρα στις γαλλικές αποικίες. Εξάλλου σε αυτές κυριαρχούσε η νέγρικη φυλή και σημειώνονταν πολλές εξεγέρσεις δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στους Γάλλους βασιλείς.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την εποχή που δημιουργήθηκε ο Μαύρος Κώδικας η θρησκευτική αντιπαράθεση στην Ευρώπη δεν είχε καταλαγιάσει ακόμη. Ισπανοί και Γάλλοι προασπίζονταν τον Πάπα ενώ οι Άγγλοι και οι κάτοικοι των Κάτω Χωρών εναντιώνονταν. Ειδικότερα όμως οι Γάλλοι επιθυμούσαν διακαώς να ισχυροποιήσουν το θρόνο τους επειδή ακριβώς είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε υπερπόντιες αποικίες όχι μόνο με ένα άλλο έθνος αλλά και με ένα έθνος που στη συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν προτεστάντες (Ολλανδοί). 

Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθούν τρομοκρατικές μέθοδοι και από τις δύο πλευρές. Οι μεν Καθολικοί επιχειρούσαν να επιβάλουν τις ιεροεξεταστικές μεθόδους, οι δε Προτεστάντες εξαπέλυαν πογκρόμ κατά των Καθολικών με αποκορύφωμα εκείνο στην Αγγλία στις αρχές του 17ου αιώνα.

Αυτό όμως το ότι έχουμε 2016 δεν σημαίνει στην χώρα των υποταγμένων καθολικά πολιτικών ότι οι πολίτες έχουν καμία διαφορά από τους Μαύρους σκλάβους του 14ου αιώνα ως φαίνεται.

Άρα οι υπεροφορολογημένοι ,στοχευμένα κατατρεγμένοι και συστηματικά διωκόμενοι επαγγελματίες έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, όπως μια καρέκλα του14ου αιώνα που άγεται και φέρεται κατά το δοκούν από τους ωφελημένους συνδαιτυμόνες της Κρατικής Εξουσίας.

Οι"ατυχείς" επαγγελματίες βλέπουν από μακριά το παλάτι των Βερσαλιών του Μαξίμου ενόσω εκστομίζονται απειλές κατάσχεσης των πάντων από τους της Ελληνικής βασιλικής αυλής.
Πρωτίστως δε πρέπει Οι"ατυχείς" επαγγελματίες να ταλαιπωρηθούν αλλά και να εκμαυλιστούν από τους έχοντας την γαλοπούλα παχουλή παχουλή μπροστά στα δόντια τους. 

Το ζητούμενο δεν είναι να βρεθούν τρόποι επιβίωσης μετά αλλά πρίν.
 Τουτέστιν το να κατατρέξης έναν χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αντί να κυνηγήσεις τις τριγωνικές συναλλαγές το ξέπλυμα μέσω Υπεράκτιων ,τα δικαιώματα τρίτων μόνο ως δόλος απέναντι στους πολίτες του προτεκτοράτου ορίζεται.

Η επιβίωση έχει πολλά τρικάκια και το να τα καταγράψει κανείς σε ένα πεδίο μεταβλητό ,αλλά και να "ενημερώσει" τους ολικά ανεύθυνους που καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας δεν ενδείκνυται.

Εκείνο όμως που πρέπει να αναδειχθή ,προς όποιους εκφέρουν"δοκιμάζοντας" απειλές είναι ότι δικαιότερη είναι η πρόληψη απο την καταστολή.

Και ας μας πουν οι συνδαιτυμόνες των Βερσαλιών του Μαξίμου για ποιό λόγο δεν εφαρμόζεται άμεσα ο Θεσμός της Β ευκαιρίας που είναι υποχρέωση αλλά και γιατί το πτωχευτικό δίκαιο δεν αναμορφώνεται .

Μηπως μεγαλοβολέυονται δικηγορικά συγκεκριμένα γραφεία αλλά και μεγαλοστελέχη Τραπεζών;

Ο οδηγός επιβίωσης χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ,είναι κάτι που μόνο οι επαγγελματίες που τίμια προσπάθησαν και εγκλωβίστηκαν στοχευμένα από τους "λαίμαργους" γνωρίζουν. Και κανένας δεν λέει στον κατ επανάληψη λήσταρχο,που κρύβει την τροφή του απλά μόνο και μόνο για να επιβιώσει.

Ας έχουν στον νου τους οι συνδαιτυμόνες των Βερσαλιών του Μαξίμου ότι 1,000,000 Μικρομεσαίοι και οι οικογένειες τους δεν "τρώγονται"' αλλά θυμούνται.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων. .

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: