Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Αrt1848 Τρίτη 18 Οκτωβριου 2016
Φάρμα Δοξάτου 20 Ιουλίου ·

Μπορεί σαν τεχνικός να είμαι πολύ περήφανος αλλα τα αρωτραία μου είναι σκέτη καταστροφή.
Αυτό είναι το ΜΟΝΟ σόργο που φύτρωσε, απο τους 20.000 σπόρους που έριξα στο διπλανό χωράφι. Στο άλλο χωράφι απο τους 8500 σπόρους καλαμποκιού και τους 3000 σπόρους ρεβυθιού δεν φύτρωσε ΚΑΝΕΝΑ.
Αρχικά σκέφτηκα οτι η καταστροφή οφείλεται μόνο στην "φυσική καλλιέργεια" του fukuoka και στο no tilling
Ομως τα πράγματα πήγαν ΠΟΛΥ κακά και στις δοκιμαστικές σπορές στο δικό μου χωράφι όπου και είχε σκαφτεί και είχε ποτιστεί.
Αρα το πρόβλημα είναι ΠΟΛΥ βαθύτερο και αφορά το ότι τα χωράφια είναι κλινικά ΝΕΚΡΑ. Επι 50 χρόνια ο πατέρας μου και οι άλλοι αγρότες που τα καλλιεργούσαν, βγάζαν απο μέσα τους 1 τόνο τον χρόνο, αλλα προσθέταν μόνο χημικά λιπάσματα και φάρμακα.
Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ οργανική υλη και φυσικά να μην υπάρχουν ΚΑΘΟΛΟΥ γαιωσκώληκες και μικροοργανισμοί.
Ελπίζω σύντομα να ρίξω 5 τόνους κοπριά ανα στρέμα και τον Σεπτέμβρη να φυτέψω Βίκο που θα βάλει άλλους 2 τόνους χλωρή λίπανση ανα στρέμμα.
Η κοπριά θα ψεκαστεί με ΕΜ και θα μείνει σε σωρό για να ποτίσει απο τους ΕΜ. Αμα δεν συνέλθουν ούτε μαυτά τότε την έχουμε βάψει ΠΟΛΥ άσχημα γιατί σημαίνει ότι πολλά εκατομύρια στρέματα γής μας είναι ένα βήμα πρίν την ερημοποίηση

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: