Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ

Αrt1905 Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Σε ένα ασταθές χρηματοοικονομικό περιβάλλον παγκοσμιοποιημένο είναι νομοτελειακά ιστορικά ακόλουθο γεγονός η διεκδίκηση εμπορικών δρόμων αλλά και φυσικών πόρων μέσω πολεμικών συρράξεων.

Μια γρήγορη ματιά στα σημεία ανάφλεξης  του διαδραστικού χάρτη επιβεβαιώνει το αληθές.

Και εδώ στον συγκεκριμένο χάρτη καταγράφονται τα επιβεβαιωμένα στοιχεία ,χωρίς καμία αναφορά στα υπό εξέλιξη ή συνδιαμορφούμενα εν ευθέτω χρόνο μέσω   CIA (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), MI6 – SIS (Ηνωμένο Βασίλειο), MSS (Κίνα),DGSE (Γαλλία),BND (Γερμανία),ISI (Πακιστάν),ASIS (Αυστραλία),RAW (Ινδία),KGB (Ρωσία),Mossad (Ισραήλ)κ.α.
Είναι εύκολα αντιληπτό αλλά και εύκολα αποτυπώνεται στον χάρτη το ρευστό της κατάστασης ,όπου πέραν των εμπορικών συμφερόντων,εμπλέκονται φυλετικά συμφέροντα.θρησκευτικά συμφέροντα κ.α. που ενδυναμώνουν την εκρηκτική πορεία ανάφλεξης.
Ας σημειωθή δε ότι πολλά δεν καταγράφονται σαν γεγονότα με χαμηλή ένταση.

Πέραν λοιπόν των χρηματοοικονομικών πολέμων εν εξελίξει η βία και ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται και αυτό κάνει το Ράλι των εξοπλιστικών προγραμμάτων των χωρών που βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται πιεστικό σε ότι αφορά τους ισολογισμούς τους.

Ακόμα και η Ιαπωνία αυξάνει κατά 50 δισ. δολάρια τις αμυντικές δαπάνες κάτι που ανακοινώθηκε μέσω της "Εθνικίστριας"Γιαπωνέζα υπουργού Αμυνας, Τομόμι Ινάντα,
Η Κίνα είναι σήμερα η χώρα με τις δεύτερες υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ (δαπάνες ύψους 146 δισ. δολ. για το 2015). Σύμφωνα μάλιστα με την πρόβλεψη του βρετανικού ομίλου στρατιωτικών μελετών «Jane's», οι κινεζικές στρατιωτικές δαπάνες θα έχουν αγγίξει τα 233 δισ. δολ. ως το 2020.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τους πίνακες δαπανών του ΝΑΤΟ παρά την ύφεση οι δαπάνες κατά κεφαλή στην Ελλάδα είναι υψηλές.

Το ερωτηματικό που πλανιέται μετά τα γεγονότα του πραξικοπήματος στην Τουρκία,την εισβολή στην Συρία της Τουρκίας αλλά και τις "περίεργες" ανιχνευτικές συμμαχίες -λυκοφιλίες Τουρκίας -Ισραήλ ,Ρωσσίας-Τουρκίας είναι το ποιά θα είναι η εξέλιξη στην περιοχή.

Υδρογονάνθρακες ,Μεταλλεύματα,Μεταναστευτικές ροές, Κουρδικό τα επίμαχα,
Γραμμές Αεροδιαδρόμων,Αεροδρόμια,Λιμάνια,μέσα Σταθερής Τροχιάς ήδη "μεταβιβάζονται" σε τρίτους μακριά από τον κυβερνητικό έλεγχο ολοκληρώνοντας και αναδεικνύοντας την στόχευση των "εταίρων" και μη φίλων.
Ο Αττίλας του 1974 είναι πρόσφατος,τα Ίμια ακόμα πιο πρόσφατα.
Η χώρα σε πλήρη διάλυση και η γκρίνια όλη είναι ο σφετερισμός της εξουσίας.
Πολλά πράγματα συμβαίνουν κάτω από το τραπέζι, μέσω των ανωτέρω Μυστικών Υπηρεσιών είτε πολιτικά ,προβοκατόρικα αλλά και σιωπηρά μετακυλίοντας και αποπροσανατολίζοντας  την κοινή γνώμη,

Σε αυτό το περιβάλλον χωρίς σταθερή πορεία ενδογενούς παραγωγικής ανασυγκρότησης ένα νέο 1922 δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει.

Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς.
Θέογνις, 6ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής ‐ Ελεγείαι Α 778
μτφρ: δεν υπάρχει τίποτε πιο αγαπημένο από την πατρίδα
*O Χατζηαναγνώστου Γιωργος είναι Εntrepreneur Μικρομεσάιων Επιχειρήσεων
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: