Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

Αrt1892 Δευτέρα 28 Αυγούστου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Και πως να μην είναι ανέχεια όταν καθημερινά τα "ραβασάκια" στοιβάζονται απλήρωτα σε κάποιο συρτάρι ,έτσι ώστε να μην τα "βλέπει" κανείς αθροιστικά πολλά και απλήρωτα.

Δεν είναι άγνωστο στην κοινωνία,αλλά είναι σίγουρα και τουλάχιστον τραγικό η πάλε ποτέ τάξη των Μικρομεσαίων να εκφυλίζεται χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Μικρομεσαίοι που είναι παγκοσμίως ο κορμός της κάθε  οικονομίας.  Οι πολιτικές ευθύνες για αυτήν την τραγική κατάσταση είναι τεράστιες ,πλην όμως η επιχειρηματικότητα και οι πολιτευόμενοι έχουν εκ διαμέτρου διαφορετική στόχευση.


Η μεν επιχειρηματικότητα επιδιώκει απόδοση κεφαλαίου με βάση την επιχειρησιακή τους επάρκεια, οι δε πολιτευόμενοι παραμονή στην εξουσία, χωρίς καμία αναφορά στην επιχειρησιακή τους αποτελεσματική τους επάρκεια.

Πέραν όμως της μη ύπαρξης ατομικής ευθύνης των πολιτευομένων,η σημερινή δομή και λειτουργία του Κράτους διογκώνει το Κράτος,ενώ παράλληλα αποθαρρύνει- εξοντώνει κάθε πιθανό "επενδυτή".

Η ανυπαρξία Τραπεζικού υποστηρικτικού συστήματος, η στοχευμένη υπερφορολόγηση, τα capital controls δείχνουν την μεθοδολογία της υφαρπαγής Δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας προς όφελος του ESM και των διαχειριστών του.

Η παγκοσμιοποίηση των εμπορικών συναλλαγών, οι Ε.Ο.Ζ.,η τελωνειακή αποθήκευση, η ελεύθερη ζώνη, η ελεύθερη αποθήκη,η τελωνειακή αποταμίευση ή η ενεργητική τελειοποίηση.
λειτουργούν σαν εναλλακτικά κλειδιά της στοχευμένης αποβιομηχανοποίησης και παραγωγικής διάλυσης της αυτάρκειας της χώρας.

Η ραγδαία αύξηση εισαγωγής προϊόντων από Βαλκάνια πχ Βουλγαρία και τρίτες χώρες πχ Κίνα με χαμηλή φορολόγηση αλλά και καθετοποιημένες παραγωγές θα διαλύσει περαιτέρω την οποιαδήποτε μεμονωμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του Ελληνικού παραγωγικού ιστού,

Η δε ταυτόχρονη υπερφορολόγηση συνταξιούχων και μισθωτών θα αποδυναμώσει περαιτέρω το πορτοφόλι των πολιτών μειώνοντας δραματικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Εναλλακτικά η παγκοσμιοποίηση "δίνει"προτάσεις και προοπτικής επανεκκίνησης των Μικρομεσαίων είτε είναι αγρότες είτε καταστηματάρχες. Αυτό όμως είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί επιχειρησιακά από ένα συνταξιούχο που έχει πχ κάποια χρήματα στην άκρη και θέλει να "επενδύσει" λόγω απειρίας στην επιχειρηματική στρατηγική.

Σε καθεστώς όμως ανέχειας και επιβαλλόμενης ηθικής παρακμής με ραγδαία αύξηση της πορνείας και των ψυχικών νοσημάτων ,ο πολίτης έχει φανερή αδυναμία διαχείρισης της κρίσης,κάτι που είναι ευρέως και έκδηλα φανερό στους πολιτευόμενους και οι οποίοι εν τέλει διαχειρίζονται τα
της κοινοκτημοσύνης "παραχωρηθέντα" τα σε αυτούς "δικαιώματα".

Το ερωτηματικό που πλανιέται,πλέον είναι ποιες οι ευθύνες-ποινές των πολιτευομένων-πολιτικών ισοσκελισμένα και ισότιμα απέναντι στους πολίτες.  Άλλωστε η Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα δεν είχε νόμους περί μη ευθύνης .

Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στην προμήθεια αγαθών για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια του 2% του πληθυσμού της γης.
Bill Bryson, 1951-, Αμερικανός συγγραφέας

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur  Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων .

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: