Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αrt1802 Κυριακή 25 Σεπτέμβριου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Λένε οι κακές γλώσσες ότι στους Βάλτους επιπλέουν οι φελλοί. 

Αλλά ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι καλόπιστος και προσπαθεί ρεαλιστικά να κάνει δουλειά με την Τράπεζα. Ας δούμε τι θα αντιμετωπίσει.

Πάω να ανοίξω λογαριασμό σε μια Τράπεζα. "Κύριε μου λόγω capital control αυτό δεν γίνεται και για να ανοιχθή ένας νέος λογαριασμός θα πρέπει να εγκρίθή απο ειδική επιτροπή όπου και θα ελέγξει την νομιμότητα των κεφαλαίων σας" λέει ευγενικά ή υπάλληλος.
Πρώτο άκυρο λοιπόν στην επιχειρηματική ζωή.

Προσπαθείς να πάρεις δάνειο (μην γελάτε!!) να αναπτύξεις την δουλειά σου.
"Να μας φέρετε εγγυήσεις ,επιχειρησιακό σχέδιο και μελέτη βιωσιμότητας.(Δηλαδή να τους εκχωρήσω έτοιμη την ιδέα μου) Προχωρημένο πολύ δεν λέω!!
 Δεύτερο άκυρο λοιπόν στην επιχειρηματική ζωή.

Προσπαθείς μέσω διαδικτύου να κάνεις συναλλαγή στο εξωτερικό  .Δεν γίνεται.
Τρίτο άκυρο λοιπόν στην επιχειρηματική ζωή.

.Ζητάς να εισάγεις προϊόντα από το εξωτερικό.
"Κύριε μου θα πρέπει να πάρουμε έγκριση από επιτροπή.
Τέταρτο άκυρο λοιπόν στην επιχειρηματική ζωή.


Όρια εισαγωγών Τραπεζικών Επιχειρήσεων
http://www.hba.gr/main/trapezikiargia15-apofasis.asp
Προσπαθείς να μεταφέρεις χρήματα από λογαριασμό σου σε προμηθευτή αλλά  σε έχει προλάβει το ΚΕΑΟ και έχει δεσμεύσει τα χρήματα λόγω οφειλών στην εφορία. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να παράξει κέρδος ο επαγγελματίας για να επανακάμψει. Απαγορεύεται.
Το 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2016 έχουν εισπραχθεί από δέσμευση περίπου 135.000 τραπεζικών λογαριασμών, που ανήκουν σε συνολικά 27.502 οφειλέτες, 25 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται, όμως, ότι άλλα 125 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από την ένταξη όσων είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να δεσμεύονται στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Πέμπτο άκυρο λοιπόν στην επιχειρηματική ζωή.

Ζητάω να προσθέσω συνδικαιούχο σε υφιστάμενο καταθετικό λογαριασμό μου .Δεν γίνεται.
Έκτο άκυρο λοιπόν στην επιχειρηματική ζωή.

Θα μπορούσε κανείς να γράψει χιλιάδες περιπτώσεις όπου η Τραπεζική πίστη στην χώρα μας πρακτικά έχει καταρρεύσει ,χωρίς να μπορούν οι κυβερνώντες εντολοδόχοι  του ESM να προτείνουν ρεαλιστικές μορφές ανάπτυξής μέσω ενδογενούς παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ευχολόγια και ιδεοληψίες καλά κρατούν επιβεβαιώνοντας την ανικανότητα και τον σφετερισμό της εξουσίας από την εκάστοτε "παρεούλα".

Η ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας ,η υπέρμετρη εσκεμένα υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων με στόχο την υφαρπαγή ευτελώςτης Δημόσιας περιουσίας αλλά και η διάλυση του ΑΕΠ έτσι ώστε να πιάσει το όριο του 15% βιωσιμότητας (25δις ευρώ ετησίως) είναι το ζητούμενο σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ.Μοσκοβισί.

Και μέχρι να το επιτύχουν ανεπιστρεπτί τα ευχολόγια τύπου Θεσσαλονίκης του τάδε που μας έσωσε  από τον δείνα, που μας είχε ξανασώσει απο τον έτερο και πάει λέγοντας θα συνεχίζεται κάτι σαν γαιτανάκι. Η δε Δημιουργική Λογιστική θα προσφέρει ανελλιπώς "ανάπτυξη".

Μετά δε το αναμενόμενο επικοινωνιακό  φιάσκο περί της Τράπεζας των Μικρομεσαίων όπου αβλεπί απορρίφτηκε από την κα Δρακουλέσκου τα μελλούμενα γίνονται πλέον πιεστικά κυβερνητικός βρόγχος.

Ας μην ξεχνάμε
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
Την άνοιξη τα σπουδαία.
*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
    www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: