Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αrt1831 Σάββατο 6 Aυγούστου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
http://www.freepen.gr/2016/08/blog-post_434.html

Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει πλέον και το καλοκαιρινό "δεν βαριέσαι" ,περνά μαζί με το άνοιγμα των σχολείων στο "πλήρωσε" είτε έχεις είτε δεν έχεις.
Η ατζέντα βαριά με άμεσες περικοπές σε ΕΚΑΣ και μάλιστα αναδρομικά ,Αναδιάταξη των επικεφαλής των Τραπεζών ,Αναπτυξιακό νόμο ,Πλειστηριασμούς ακινήτων ,Δέσμευση λογαριασμών ,διαχωρισμό "συνεργάσιμων" δανειοληπτών , πληρωμές ΕΝΦΙΑ,και χιλιάδες απειλητικά ραβασάκια μέσω ΚΕΑΟ .
Τα επαγγελματικά αδιέξοδα εμφανή με αύξηση των οφειλών προς το δημόσιο αλλά και αυξήσεις σε όλα τα είδη που ακόμα και εάν δεν είναι εμφανή υπολείπονται συνεχώς στα μέχρι πρότινος  ποιοτικά κριτήρια τους.
Η ακίνητη περιουσία δέσμια των Τραπεζικών επιλογών ακόμα και κληρονομήσει κανείς περιουσιακό ακίνητο ,καλείται να αποδεχθή την κληρονομιά ,(άρα να πληρώσει),να πληρώνει και το ΈΝΦΙΑ αλλά και την συντήρηση του ακινήτου -κτιρίου ,την ώρα που οι πλειστηριασμοί προσδιορίζουν την τιμή στο ένα τρίτο της αντικειμενικής.
Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχουν αγοραστές για τα συνήθη ακίνητα,εκτός και εάν οι τιμές αγγίζουν την τιμή πλειστηριασμού ,και αυτό σημαίνει ότι η αποδοχή κληρονομιάς βάζει σε δίλημμα τον ενδιαφερόμενο δεδομένου ότι δεν υπάρχει οικονομικό όφελος,παρά μόνο "πλήρωσε".

Η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων προκειμένου να περιοριστούν τα 42δις μίνιμουμ επισφαλειών των Τραπεζών με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σύμφωνα με τις προτάσεις του ΕSM ,σε δέσμευση και έλεγχο των επιχειρήσεων ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις με ενεργητικό σε πάγια στοιχεία αλλά και ενδεχόμενη προοπτική ανάπτυξης πχ Ξενοδοχεία. Ο έλεγχος μέσω Τραπεζών των επιχειρήσεων θα μπλοκάρει την επίπλαστη ευημερία με΄"'έξοδα" εταιρικά των μετόχων επιδεινώνοντας δραματικά την ποιότητα ζωής στο όνομα των εταιρικών εξόδων των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.
Η αποβιομηχάνιση της χώρας σε όλο της το φάσμα σαν  αποτέλεσμα της παρατεταταμένης στοχευμένης ύφεσης ,θα οδηγήσει σε περαιτέρω αφανισμό των "Ελληνικών" επιχειρήσεων και δη των ήδη πλήρως διαλυμένων Μικρομεσαίων
 Κατάθλιψη , Αυτοκτονίες ,αύξηση πορνείας, αναγκαστική άρνηση πληρωμών ,περαιτέρω αύξηση των εγκλωβισμένων πολιτών τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Το γενικευμένο και στοχευμένο αδιέξοδο δεν λύνεται με γεμιστά αλλά ούτε και κουπόνια σίτισης.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν είναι στους στόχους της Ε.Ε σύμφωνα με τα το 7seven pack αλλά και την Λευκή ή και Γαλάζια βίβλο της.
  
Ευκαιρίες επιχειρησιακές υπάρχουν πάντα σε μια κοινωνία διεθνούς εμπορίου ,πλην όμως αυτό δεν αφορά τον συνταξιούχο, τον Δημόσιο Υπάλληλο και την ώρα που οριοθετείται επίσημα ότι η αγορά πρέπει να περάσει σε λίγα χέρια περνάνε όλα σταδιακά σε ελεγχόμενους πολιτικά πολιτικούς από την διαπλοκή αλλά και το εμπορικό τους "δαιμόνιο" ή αντίστοιχα το "ήθος".

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτό τον καταιγισμό φόρων ,ύφεσης , και πίεσης είναι εκ φύσεως αδύνατον να έχουν την διαύγεια να αναπτύξουν στρατηγική εξόδου από την κατάσταση. Το κράτος ηθελημένα δεν παρεμβαίνει και αναγκαστικά το "ένστικτο" του κάθε επιχειρηματία θα δώσει ή όχι την λύση.

Και μέχρι να βρεθή η Κυβερνητική βούληση να ξεφύγουμε από την γενοκτονία ,οι Ελληνες από ότι δείχνουν τα πράγματα θα παραμένουν εγκλωβισμένοι μεταξύ "διαδικτιακής επανάστασης" στον καναπέ ταμπουρωμένοι πίσω από ένα pc χωρίς όραμα και στόχους σε πλήρη κατάθλιψη βυθισμένοι σε λήθαργο.


"Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει."
Αριστοτέλης Ωνάσης, 1900-1975, Έλληνας εφοπλιστής

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι enterpreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: