Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ-ΣΧΟΛΙΑ

Αrt1846 Τρίτη 16 Αυγούστου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Γεμάτο το διαδίκτυο .Πληθώρα αναπαραγωγής άρθρων ,φωτογραφιών , με μιας παραγράφου σχόλια.
Θεμιτό . Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, και σύνθετο να μπορεί κανείς να στοιχειοθετήσει παραπάνω από μία πρόταση .Πόσο μάλλον και μια δεύτερη .τρίτη, τέταρτη πρόταση μέχρι να γίνει πρόταση με αρχή μέση τέλος και αντιπρόταση .

Το να γράφει κανείς μια άποψη μιας παραγράφου δεν είναι κακό, απεναντίας είναι μια μορφή έκφρασης που δείχνει την δομή και την ποιότητα κριτικής ανάλυσης του γράφοντος. Άλλωστε όλοι έχουν μια άποψη . Την ώρα όμως που χρειάζεται να τεκμηριωθή και να υποστηριχθή η πρόταση τότε αναδεικνύονται τα κενά στην κριτική ανάλυση ή ακόμα ακόμα και την παιδεία του γράφοντος.

Από την άλλη μεριά τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα της σημερινής κοινωνίας και η δυνατότητα εύκολης "άκριτης" άποψης και η ανάγκη επικοινωνίας στην "καταθλιπτική" κοινωνία επιτρέπουν την έκρηξη του φαινομένου της "Μιας παραγράφου άποψης".

Αρκετές φορές βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα ή την ικανότητα ή τον απαιτούμενο χρόνο  συγγραφής μιας ολοκληρωμένης πρότασης . Το φαινόμενο όμως της "Μιας Παραγράφου Άποψης" μεγαλώνει καθημερινά .

Οι με βάθος σκέψης και δη ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης άποψης άνθρωποι ,συνήθως αποφεύγουν την παρορμητική διάθεση επικοινωνίας αναδεικνύοντας το βάθος της σκέψης τους.
Ακόμα, ακόμα έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν και να αναδεικνύουν την ορθολογικότητα στην δομή της σκέψης τους,΄με μια περαιτέρω παραπομπή σε εκφρασμένη προσωπική άποψη.

Το γεγονός ότι το διαδίκτυο βρίθει από παρορμητικούς σχολιασμούς "Μιας παραγράφου Άποψης' δείχνει το "ρηχό" κριτικό πεδίο ,όσο σκληρό και άκομψο μπορεί να ακούγεται αυτό.

Παρ" όλα αυτά η  "Μιας παραγράφου Άποψη" καταγράφει την στόχευση ,την παρόρμηση αλλά και τα ελατήρια της σκέψης του καθενός μας.

Η παιδεία μας , η ψυχολογική μας διάθεση , οι ανάγκες μας για επικοινωνία εκφράζονται ,αρκετές φορές βίαια και αναδεικνύουν το πλέγμα της ολοκληρωμένης προσωπικότητας του καθενός μας.

Η εγκράτεια , και ο αυθορμητισμός στοιχεία του χαρακτήρα μας,εκδηλώνονται άλλες φορές άκομψα,άλλες φορές επιτυχημένα μέσω της   "Μιας παραγράφου άποψης".

Την ίδια στιγμή η υπαρκτή ανάγκη καθοδήγησης αλλά και χειραγώγησης την διαδικτυακής επικοινωνίας την ίδια στιγμή είναι προιόν ,προς εκμετάλλευση ,των έμμισθων κονδυλοφόρων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη .

Στο σύνολο αυτή η αθρόα υπερπαραγωγή  "Μιας παραγράφου άποψης" αναδεικνύει τα κενά που σκοπίμως δημιουργούνται από την πολιτεία που αποσαρθρώνει σταθερά την παιδέια , αλλά και την εκπάιδευση στο σύνολο της της κοινωνίας προκειμένου να καθοδηγεί έυκολα στοςυ ζητουμενους στόχους της .

Προσοχή λοιπόν στα  "Μιας παραγράφου άποψης" σχόλια ,αλλά και τους ανθρώπους που παρορμητικά εκφράζουν κάτι. Μια περαιτέρω "έρευνα" στα "προφίλ" των φυσικών προσώπων τις περισσότερες φορές θα αναδείξη , την στόχευση ,την βαρύτητα ή την ελαφρότητα της   "Μιας παραγράφου άποψης".

Τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του.
Ludwig Wittgenstein, 1889-1951, Αυστριακός φιλόσοφος
Άλλωστε η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.
*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Enterpreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων.

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: