Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΡΑΝΤΙΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΛΟ.

ΟΙ ΡΑΝΤΙΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΛΟ.
Xατζηαναγνώστου Γιώργος

Η χθεσινή άρνηση της περήφανης και με αξιοπρέπεια Αργεντινής(1) να πληρώσει το χρέος του 1,5 δις σε κοράκια ήταν κάτι το αναμενόμενο από τα διεθνή funds.
Παρά το ότι τα media το ανέβασαν στην σκαλέτα των ειδήσεων ως πρώτο θέμα τα διαπλεκόμενα media έχουν ήδη ανιχνεύσει  την εξέλιξη του παζλ  με την ονομαζόμενη κατ αυτούς χρεωκοπία και ήδη προετοιμάζουν κονδύλια για τους ειδησεογραφικούς ανταποκριτές .
Η πολυδαιδαλώδης Γεωπολιτική  αλλά και Χρηματοοικονομική ανάλυση για εμάς τους Έλληνες με δεδομένη την ευτελή  εκποίηση της χώρας (2) παρουσιάζει το ιστορικό ενδιαφέρον ερώτημα εάν όλα αυτά που γίνονται στην χώρα μας  έχουν κάποιο νόημα .
   
Ιστορικά εκείνο που καταγράφεται για την
Ελλάδα από το πρώτο πρώτο μας "Δάνειο" (3)μέχρι και την πρόσφατη παρέμβαση του ΔΝΤ(4) αλλά και της Ε.Ε.(5) στα οικονομικά της χώρας, είναι ότι η απάντηση βρίσκεται σε Γεωπολιτική αντίληψη επικυριαρχίας πρωτίστως και δευτερευόντως  σε Χρηματοοικονομική . Για αυτό και βλέπουμε τους Ραντιέρηδες(6) οι οποίοι γνωρίζουν καλά το παιχνίδι να στοχεύουν στην υφαρπαγή γης αλλά και διάλυση της έννοιας  Έθνους  Κράτους(7).

Στο σύνολο της παγκόσμιας ανάλυσης στριφογυρνώντας μια Υδρόγειο σφαίρα(8)θα δούμε παντού εστίες πολέμου και καταγραφές εμπλοκών επίδειξης πολεμικής ισχύος  με επιφάσεις άλλες φορές τα ενεργειακά αποθέματα , ή την διαχείριση των πόρων όλα στο όνομα της καθοδηγούμενης ευταξίας ,από την πάλαι ποτέ Υπερδύναμη ΗΠΑ.

Η εποχή του ψυχρού πολέμου (9)έχει έρθει κάτι που διαφαίνεται ότι θα κάνει ακόμα πιο ψυχρό τον χειμώνα στην Ε.Ε.(10) ενώ απεναντίας στην Ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση των πολεμικών συγκρούσεων διευκολύνει άκρατα την παραγωγική ανάπτυξη Της Πολεμικής  βιομηχανίας των ΗΠΑ(11) την ώρα που η υπόλοιποι βιομηχανικοί της δείκτες(12) καταρρέουν .
Οι  δε πολιτικές  εκλογές  στις  ΗΠΑ(13)  ,Ιαπωνία (14),Ρωσία (15),Γερμανία(16) το 2016-2017-2018  δείχνει ότι θα έχουμε ένα σύντομο πολύ σκληρό Μπρα ντε φερ υπόγειο ,ανήθικο με πολλές διακυμάνσεις .

 Στον πυρήνα της διαμάχης το σκληρό εργαλείο των αγορών ,θα είναι μοχλός πίεσης προς όλους ανεξαρτήτως  λαμβάνοντας υπόψιν  ότι παγκοσμίως όλα τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φορτωθεί με ομόλογα (17)σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα θελήσει να γκρεμίσει αυτό το σύστημα που θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή αλλά και καταιγιστικό αρνητικό ντόμινο τις χώρες που θα εμπλακούν σε ένα ντόμινο ,πολύ χειρότερο του 1929(18) τηρουμένων των αναλογίων.

Ένα ατυχές Τραπεζικό συμβάν leehman brothers (19) Ή ακόμα και υγειονομικό συμβάν ιός Έμπολα (20) θα μπορούσε να οδηγήσει το ξήλωμα του πουλόβερ  πολλών ετών σε μια κοινωνία  όπου οι ηγέτες δεν έχουν ηθικούς φραγμούς επίτευξης στόχων Γάζα(21)  μέσα σε ένα ορυμαγδό ψευδών ειδήσεων .

Η Διαφορά παραγωγικής ικανότητας όλων των χωρών (22) και η άυλη χρηματοπιστωτική οικονομία(23)  δείχνουν ότι  θα συγκρουστούν βίαια  επαναπροσδιορίζοντας την ιστορική συνέχεια του κόσμου σε όλο τον πλανήτη με τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. 

Το ερώτημα εαν αξίζει να βιώνουμε τις καθημερινές αυτοκτονίες ,και ευτελισμό της αξιοπρέπειας μας σε ένα σύστημα που είναι σε σταθερά βυθιζόμενο τέλμα γεμάτο ανέχεια και Μιντιακά ψεύδη αφορά όλους τους Ελληνες πολίτες της χώρας που λάθρα και με ασύστολα ψέυδη μέσω Ζαπείων
υφάρπαξαν δολίως την ψήφο τους .
Η κοινωνία οφείλει να απαντήσει  με Εφαρμογή όλων των Συνταγματικών της δικαιωμάτων και Λογιστικό έλεγχο για απόδοση ευθυνών στους υπόλογους.   


*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσαιων επιχειρησεων
www.fotavgeia.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια: