Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

UNSUCCES STORY

Αθήνα 30/6/2013

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ
"Υπάρχουν ενδείξεις αμυδρές ότι χτίζεται κάτι καλύτερο για την χώρα" λένε καθημερινά οι κυβερνητικοί πολιτικοί !!  Πρώτα η Πατρίδα!!

Καλή η αισιοδοξία ....δημιουργεί ένα Θετικό κάτι,  καλή η πατριδοκαπηλία ,αλλά στην πράξη όλες αυτές οι καλοπληρωμένες συνεδριακές φίεστες ( με μπόλικο λουκάνικο και guzzi στον περιβάλοντα χώρο) αφορά περισσότερο, την θεωρητική "ανακούφιση" ενός δοκιμαζόμενου έθνους ,λόγω του στοχευμένα κοινωνικοπολιτικού δράματος που ζούμε τα τελευταία χρόνια.


ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

6χρόνια ύφεσης  ,είναι γεγονός πρωτόγνωρο για την Παγκόσμια Οικονομία.

Τα παγκόσμια γεωπολιτικά συμφέροντα και οι χρηματοοικονομικοί προγραμματισμοί των πάλε ποτέ κραταιών δυνάμεων αλλάζουν ρότα υπακούοντας πλέον στον σκληρό πυρήνα της Τραπεζικής Κυριαρχίας.

Οι Τραπεζικές επιχειρήσεις πάνω από τα Κράτη -Έθνη. Οι "αγορές" κινούν, μεταφέρουν ,επανασχεδιάζουν λογιστικά  ολόκληρες τις πραγματικές οικονομίες εφαρμόζοντας δόγματα Δημοσιονομικού ΣΟΚ ,Φοροεισπρακτικές καταιγίδες,διαδικτυακά συστήματα ελέγχου διακίνησης χρήματος κ.α.
 Το ΔΝΤ , η Goldman sacks, η Deutch bank ,η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κ.α .κινούν τα νήματα .


Όσο το Θεριό του ελέγχου (τύπου big brother)  μεγαλώνει τόσο το φάσμα της διαφοράς μεταξύ της αστικής κυβερνητικής γονεϊκής ελίτ και των ανθρωπίνων ψυχών που παράγουν "κέρδος" για λογαριασμό του κεφαλάιου , μέσω της εργασίας θα μεγαλώνει .

 O φαύλος κύκλος της πολιτικής που έχει επιλεγεί ,είναι προφανές ότι είναι αέναος και παράλληλα συρρικνώνει καθημερινά την έννοια του κοινωνικού κράτος στο όνομα του πλεονασματκού αποτελέσματος ανεξαρτήτως την μεθοδολογία (πχ μη επιστροφή φόρων στους πολίτες) .

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης προσαρμογής της Ελληνικής Οικονομίας είναι αυτό που το ΔΝΤ πρόσφατα ανέφερε λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις με 45% φόρο και αναγκαστικά φοροδιαφεύγουν για να επιβιώσουν.
 
Η συνεχής εφαρμοζόμενη βίαιη εσωτερική υποτίμηση δεν σταματά ούτε και πρόκειται να σταματήσει
το χρέος θέτοντας πρωτόγνωρες συνθήκες παγκοσμίως , ενώ μεγαλώνοντας αέναα το "χρέος" σαν κράτος  εξαναγκάζονται οι ιθύνονοντες να νομοθέτουν διαρκώς  για να στηριχτεί αυτή η κραυγαλέα επιδιωκώμενη καταστροφή του κοινωνικού ιστού μέχρις ότου οι δείκτες θνησιμότητας να αγγίξουν τα όρια π του 1944. 

Η εξισορρόπηση στα δημοσιονομικά θα έρθη βέβαια κάποτε (λογιστικά) , αλλά θα έχει ήδη μηδενίσει την δομή της πραγματικής οικονομίας φέρνοντας σε μηδενικό (zero point ) σημείο  τις  πραγματικές ανοχές τις κοινωνίας.

Εμφανίζονται οι Τραπεζικοί κύκλοι να προιδεάζουν μέσω ΜΜΕ ότι  "εγγυώνται" τα εισοδήματα πάνω απο 100,000€ αλλά η κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζικών επιχειρήσεων είναι αλληλένδετη με τις πραγματικές οικονομίες και έτσι αργά ή γρήγορα το κενό θα εμφανιστή  ,κάτι που σημαίνει ότι με τον ένα τρόπο  ( βίαιη παρέμβαση κουρέματος) ή με τον άλλο τρόπο (εσωτερική υποτίμηση)
το πραγματικό εισόδημα των πολιτών θα συρρικνώνεται προς όφελος  του κέρδους των μετόχων των Τραπεζικών επιχειρήσεων .

 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχει Μαγική λύση και δη τηλεοπτικού χρόνου απάντησης για επίλυση του Ελληνικού παραγωγικού μοντέλου και την εκ του ασφαλούς δρομολόγηση στην προσδοκώμενη ανάπτυξη ,και το αξιοπερίεργο είναι ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι το unsuccess story  είναι γεγονός, και εν όψει της παύσης πληρωμών το 2014 από τους Θεσμικούς παράγοντες προς την Ελληνική οικονομία φέρνει εκ νέου το δίλημμα και τώρα τι κάνουμε ;

Μ ε την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων μηδενική με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις χώρας εκποιημένες σε "επενδυτές" η προοπτική φαίνεται να υπάρχει μόνο στην θεωρία και στην ελπίδα της προσδοκίας ενός αύριο χωρίς ορίζοντα  που οι οικονομικοί επιτελείς ευαγγελίζονται ενώ η κοινωνία σφαδάζει από την αισχρότητα και την ανηθικότητα των μέτρων που επιβάλουν με την αστυνομική εποπτεία και την  φοροεισπρακτική τρομοκρατία.

Το τραπεζικό σύστημα στις δόξες του . Η κυριαρχία τους μεγαλώνει μεταφέροντας τα κεφάλαια (λογιστικά και πραγματικά) σε υπεράκτιους παραδείσους ενώ ταυτόχρονα ελέγχει και φορολογεί τους πολίτες μέσω των κυβερνήσεων διαιωνίζοντας την διαπλοκή μεταξύ τους.

Η αποποινικοποίηση των ευθυνών της εκάστοτε κυβέρνησης , δημόσιου οργανισμού ,Τραπεζικών επιχειρήσεων είναι πρώτιστο μέλημα πριν την εκάστοτε "πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Τα επιτόκια καταθέσεων χαμηλά σε σχέση με τα επιτόκια χορηγήσεων διευρύνει την κοινωνική ανισότητα ενώ παράλληλα η εκάστοτε ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζικών επιχειρήσεων γίνεται με χρήματα του Ελληνικού λαού που "επιστρέφουν" στην χώρα μέσω funds που κουρεύονται όταν πωλούνται ,πληρώνονται στο ακέραιο δε όταν εξαργυρώνονται !!! Κανονικό πλιάτσικο δηλαδή των κεφαλαίων των πολιτών και με τον τόκο που αναλογεί αθροιζόμενο βέβαια !!!!....   

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 

  Η Διακοπή ροής εισαγόμενου λογιστικού χρήματος πράγματι  θέτει λόγο βιωσιμότητας της Χώρας.
 Όμως η σημερινή κατάσταση είναι βιώσιμη ;;

Δυστυχώς η αναδιάρθρωση του χρέους άμεσα είναι επιτακτική .
Δυστυχώς η Παύση πληρωμών είναι μονόδρομος.

Ακούγονται σκληρά αλλά  αναπόφευκτα για κάποιον που θέλει να κρατήσει τα θεμέλια του σπιτιού του ,πριν τα διαβρώσει η θάλασσα και σπάσει σε μικρά κομμάτια που θα τα παρασύρει το κύμα .


lasfida   

Δεν υπάρχουν σχόλια: